Babalarının kimliğini 23 yıl sonra öğrendiler

Bursa'da çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlının Yalova'da yaşayan dini nikahlı eşi ve 2 çocuğu, "Yüksel Öztürk" olarak bildikleri babalarının gerçek kimliğinin "Ekrem A." olduğunu 23 yıl sonra öğrendi. Poliste 5 ayrı isimle kaydı olduğu öğrenilen zanlının Muş'ta resmi nikahlı bir eşi ve 5 çocuğu da bulunduğu bildirildi.

Bursa'da banka şubeleri önünde maaş çeken emekli vatandaşları "Dünya Bankası'ndan yardım yapacağız" diyerek "pul parası" adı altında dolandırdığı öne sürülen 57 yaşındaki sabıkalı Ekrem A, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Yalova'dan gelerek Bursa'da çok sayıda emekliyi dolandırdığı iddiasıyla yakalanan zanlının, 23 yıldır birlikte yaşadığı kadından ve 2 kızından gerçek kimliğini sakladığı, Muş'ta bir resmi nikahlı birlikteliğinden de 5 çocuğu daha olduğu belirlendi. Zanlının gözaltına alınmasıyla birlikte film senaryolarını aratmayan gelişmeler yaşandı.

Reklam
Reklam

POLİSTEKİ LAKABI BİNBİR SURAT

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kayıtlarında 5 ayrı isimle kaydı bulunan ve her defasında farklı isimler söylemesine rağmen geçtiğimiz yıllarda hizmete giren Otomatik Parmak İzi Programı sayesinde parmak izinden gerçek isminin Ekrem A. olduğu ortaya çıkan zanlının Yalova'nın Göçmen Mahallesi'nde 23 yıldır birlikte yaşadığı eşi A.A. (50) ile kızları G.A. (16) ve M.A. da (22) babalarını teşhis için Bursa'ya geldi. Aile fertleri, Ekrem A. adıyla yakalanan babalarının ismini Yüksel Öztürk olarak bildiklerini ve gerçek kimliğini yeni öğrendiklerini öne sürdü. Muş'ta resmi nikahlı eşi ve 5 çocuğu daha olduğu öğrenilen ve polisteki lakabı "Binbir Surat" olan Ekrem A.'nın yakınları bir açıklama yapmadan Emniyet Müdürlüğü'nden ayrıldı.

Öte yandan, 8 müştekinin de kendilerini dolandıran Ekrem A.'yı teşhis ettiği öğrenildi. Hakkındaki sorgulama tamamlanan Ekrem A. 'dolandırıcılık' suçundan adliyeye sevk edildi.