'babam Beyzbol Sopasıyla Kafama Vurunca Bıçakladım'

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, Merkez Yüreğir İlçesi'nin Havutlu Mahallesi'nde geçen 14 Ocak'ta uyuşturucu bağımlısı Günay Özdemir ile babası Nihat Özdemir arasında

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, Merkez Yüreğir İlçesi'nin Havutlu Mahallesi'nde geçen 14 Ocak'ta uyuşturucu bağımlısı Günay Özdemir ile babası Nihat Özdemir arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özdemir, mutfaktan aldığı bıçağı babasının sağ bacağına sapladı. Bıçaklı saldırıda büyük damarları kesildiği için ağır yaralanan Nihat Özdemir, kaldırıldığı hastanede yapılan müdahaleye karşın kurtarılamadı. Cinayetten sonra gözaltına alınan Günay Özdemir, başına sopayla vurduğu için babasını bıçakladığını söyledi. Sağlık kontrolünden geçirilen Günay Özdemir, Adli Tıp Birimi'nden çıkışta gazetecilere saldırmak istedi. Özdemir, "İnsan babasını isteyerek öldürür mü? Benim babam ölmüş, siz neyin derdindesiniz" diye bağırdı.
'MADDE BAĞIMLISIYIM'
Tutuklanan Günay Özdemir, Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde şunları dedi:
"Babamdan uzun süredir şiddet görüyordum. Annem Nilgün ile babam boşandı. Ben annemle kalıyordum. Olay günü evde uyuyordum. Beyzbol sopasıyla yattığım yere geldi. Tam kafama vuruyordu, sol elimi kaldırdım, sopa elime değdi. Ayağa kalktığımda aynı sopayı kafama vurdu. 10 saniye kadar baygınlık geçirdim. Bundan sonra ayağa kalktığımda babama bıçakla saldırmışım, bunları hatırlamıyorum. Babamın neresine vurduğumu bilmiyorum, polislerden öğrendim. Öldürecek olsaydım olay yerini terk ederdim. Ambulans gelene kadar bekledim. Babam kötü de olsa sonuçta benim babamdır. Yaptığı bu olay ilk değildir. Başımda yapmış olduğu darbelerden dolayı çok sayıda iz var. Yaptığıma pişmanım. Öldürme kastım yoktur. Hem uyku sersemiydim hem de kafama darbe alınca tamamen sersemlemiştim. Aile olarak daha önce polis merkezine kötü muamelede bulunduğu için 2-3 kez şikayet ettik. Ayrıca madde bağımlısıyım."
AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ
Günay Özdemir hakkında Cumhuriyet Savcısı, 'yakın akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, uyuşturucu madde bağımlısı Günay Özdemir ile şiddet uygulayan babası arasında daha önceden tartışmaların olduğu belirtildi. Günay Özdemir'in yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: