Babam bir seri katil

Amerika'da evlatlık verilen Matthew Robert biyolojik annesini bulunca korkunç bir gerçek ortaya çıktı.

Amerikalı bir adam ünlü seri katil Charles Manson'ın tanımadığı öz babası olduğunu açıkladı.
Manson'ın yönlendirdiği müritlerinden beş kişi, Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate'nin de aralarından bulunduğu çok sayıda kişiyi vahşice öldürdü.
41 yaşındaki Matthew Robert, 1968'de kendisini evlatlık veren biyolojik annesinin izini sürdü. Bulduğu annesi ona babasının seri katil Charles Manson olduğunu söyleyince ise yıkıldı.
Roberts'ın biyolojik annesi, Manson'ın bir uyuşturuculu seks partisi sırasında 1967'de kendisine tecavüz ettiğini ve hamile kaldığını anlattı. Manson'a benzerliği dikkat çeken Roberts İngiliz The Sun gazetesine yaptığı açıklamada, "İnanmak istemedim. Korktum ve öfkelendim. Bu Adolf Hitler'in babanız olduğunu öğrenmek gibi bir şey. Ben bir canavarın yüzüne hapsolmuş barışçıl bir insanım" diye konuştu.
Los Angeles'ta yaşayan ve DJ'lik yapan Roberts biyolojik ailesini 12 yıl önce araştırmaya başlamış ve annesi Terry'yi Wisconsin'de bulmuş. Çok baskı yapmış ve sonunda kadını konuşturmayı başarmış. Hala California'daki Corcoran cezaevinde tutulan ve 75 yaşında olan Manson'a yazan Roberts, Manson'dan gamalı haçlı not ve kartlar almış. Roberts, Manson'ın kendisine 'çılgınca şeyler yazdığını' ama babası olduğunu döğrulamadığını söylese de "O benim biyolojik babam. Engel olamadığım bir tür duygusal bağ hissediyorum. En zoru da anneme tecavüz etmiş bir canavara sevgi hissetmek. Onu sevmek istemiyorum, ama ondan nefret etmek de istemiyorum" diyor.
Annesi 16 yaşında bir hayat kadınıyken doğan Charles Manson, çocuk yaşlarda annesinin cezaevine girmesi nedeniyle hırsızlık yaparak geçinmeye, sokaklarda yaşamaya başladı. 18 yaşında kendisi de tutuklandı.
Cezaevinde bıçak tehdidiyle bir koğuş arkadaşına tecavüz etti. 1954 yılında şartlı tahliye ile serbest kaldı. Sahte çek vermek, kadın satıcılığı, uyuşturucu vb. suçlar nedeniyle defalarca hapse girip çıktı.
1967 yılında son kez tahliye olduktan sonra, etrafına topladığı kişilerle bir "aile" oluşturarak Los Angeles ta bir çiftliğe yerleşti. Bu çiftlikte yönlendirdiği müritlerinden beş kişi, Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring, ve lise mezunu bir genç Steven Parent'i Los Angeles, Kaliforniya'da vahşice öldürdüler.
Ertesi gece bu kez Manson'un da katıldığı grup, Labianca çiftini aynı şekilde öldürüp parçaladı. Taraftarı olan bir kadının, farklı bir suçla tutuklandığında, işledikleri cinayetleri övünerek anlatması sonucunda Manson ve dört arkadaşı tutuklandı.
İdama mahkum edilmelerine rağmen Kaliforniya yüksek mahkemesince idam cezasının kaldırılmasıyla, cezaları ömür boyu hapis şekline dönüştürüldü. Toplam cinayetlerinin sayısı belirlenemeyen Manson ve grubunun 35 ölümden sorumlu olduğu sanılır. ABD'de Charles Manson'dan nefret edenlerin yanı sıra, Manson'ı seven, serbest bırakılmasını isteyen çeşitli fan klüpler oluşturup kampanyalar düzenleyen bir hayran kitlesi de vardır.
Gazeteport