Babası gibi boğularak öldü

Balık avlamak için denize açılan ve teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden Avukat Ahmet Şahin’in...

Balık avlamak için denize açılan ve teknenin alabora olması sonucu hayatını kaybeden Avukat Ahmet Şahin’in babasının da 34 yıl önce balık avında öldüğü öğrenildi. Genç avukatın babasıyla aynı kaderi paylaşması yakınlarının acısını katladı. Doğumdan 27 gün önce hayatını kaybeden baba Ahmet Şahin'in adı oğluna verilmişti.
Antalya’da dün üç arkadaşın balık avlamak için denize açıldıktan sonra tekneleri alabora olmuş, TRT muhabiri Ahmet Rişvanlı yüzerek kurtulmuştu. Rişvanlı, Ahmet Şahin’i de güçlükle karaya çıkarmış, fakat Şahin tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.
Antalya’nın Döşemealtı ilçesine bağlı Camili köyünde cenazesi defnedilen avukat Ahmet Şahin’in ilginç bir hayat hikâyesi olduğu ortaya çıktı. Şahin’in babası Ahmet Şahin’in de 1977 yılında Güveruçurumu’nda balık avına çıktığı, teknenin alabora olması sonrası hayatını kaybettiği öğrenildi. Babanın, oğlunun doğumuna 27 gün kala boğulduğu belirtildi. Yetim olarak büyüyen ve avukat olan Ahmet Şahin’in de babasıyla aynı kaderi yaşaması ailesinin acısını katladı.
Cenaze töreninde anne Havvaana Şahin güçlükle ayakta dururken, oğlunun babasıyla aynı kaderi paylaştığını feryat ederek dile getirdi. Evli ve 3 yaşında Nehir isminde kızı olan Şahin’in naaşı kılınan cenaze namazının ardından Camili mezarlığına defnedildi. Cenaze törenine Antalya Baro Başkanı Zafer Köken ve baroya bağlı avukatlar katıldı. Camiden mezarlığa kadar Şahin’in yakın arkadaşları hayatını kaybeden arkadaşlarının fotoğrafını taşıdı.
Şahin’le birlikte balık avına çıkan TRT muhabiri Rişvanlı’nın ayakta durmaya zorlandığı gözlendi. Rişvanlı, herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtti.
Şahin’in yakın akrabası Bekir Yumak, “Avukat Ahmet Şahin’in babası, oğlu doğmadan 27 gün önce balık avına gitti ve orada hayatını kaybetti. Oğluna da babasının adı verildi.” dedi.
Antalya'da TRT muhabiri Ahmet Rişvanlı, avukat Ahmet Şahin ve tasarımcı Bülent Ok dün sabah saatlerinde balık avlamak için Kundu bölgesinden denize açılmıştı. Rüzgarın da etkisiyle bindikleri teknenin alabora olması üzerine Ahmet Rişvanlı yüzerek karaya çıkmış, Ahmet Şahin olay yerinde hayatını kaybetmişti. Bülent Ok ise kaybolmuş, cansız bedenine sabah saatlerinde ulaşılmıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz