Babasına Bakması İçin Okuldan Alındı

Adana'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu beli kırılan ve yürüme yeteneğini kaybeden şahıs, 6....

Adana'da 2008 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu beli kırılan ve yürüme yeteneğini kaybeden şahıs, 6. sınıfa giden kızını kendisine bakması için okuldan aldı.

Irgatlık yaparak geçimini sağlayan Mehmet Ali Buldan (36), 18 yıl öne Refika Buldan (36) ile evlendi. Çiftin Ali (17), Resmiye (14) ve Bedriye (7) isimli çocukları oldu. Çiftin son çocuğu hem zihinsel hem de bedensel engelli olduğu için aile sürekli hastaneye gitmek zorunda kaldı. Çift 2008 yılının ocak ayında çocuklarını hastaneye götürüp dönerken D-400 karayolu Türk Kuşu Kavşağı'nda başka bir kişinin motosikletlerine çarpmasıyla kaza geçirdi. Kaza sonucunda baba Buldan, beli kırıldığı için yürüme yeteneğini kaybetti. Bir süre hastanede tedavi gören Buldan, eski sağlığına kavuşamadı. Ali Buldan, bu nedenle hem engelli kızı hem de kendisi için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne başvurarak evde bakım ücreti talep etti. Yetkililer inceleme yapıp hem Mehmet Ali Buldan'a hem de kızına ayda toplam bin 300 lira tutarında evde bakım ücreti bağladı.

Reklam
Reklam

Bu sırada ailenin oğlu ve 14 yaşındaki kızı Resmiye Buldan okumaya devam etti. Ancak baba Buldan, tek başına ihtiyaçlarını karşılayamadığı, eşi de engelli kızına baktığı için kendisine yardımcı olması için ilköğretim 6. sınıfa giden kızını okuldan aldı. Kızı Resmiye okumak istediğini söyledi ancak baba "Sen benim ayağım olacaksın" diyerek kızını okuldan aldı.

Baba Buldan, 4 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda yürüyemez hale geldiğini, eşinin de engelli kızına baktığını, bu nedenle kendisine bakacak kimsenin olmadığını belirterek, "Bu yüzden okula giden kızımı okuldan aldım. Ben yürüyemiyorum, evin içinde daha bir yerden bir yere gidemiyorum. Kızım benim ayağım oldu. O benim şimdi her işimi yapıyor. Onu okuldan almaya mecbur kaldım. Ben tedavi olmak istiyorum. Gencecik yaşta muhtaç hale düştüm. Ama maddi durumum iyi olmadığı için tedavi olamıyorum" dedi.

Resmiye Buldan ise, babasına bakmak zorunda olduğu için çok sevmesine rağmen okuldan alındığını belirterek, "Ben arkadaşlarım okula giderken çok üzülüyorum. Okulumu çok özlüyorum. Ama babam yürüyemediği için ona bakıyorum. Annem engelli kız kardeşime bakıyor, ben de babama bakıyorum. Ama ben okuyup hemşire olmak, hastalara bakmak istiyorum. İnsanlara yardım etmek istiyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anne Refika Buldan ise, gözyaşlarını tutamayarak, "Kızımı bile okuldan almak zorunda kaldık. Ben onun okumasını isterdim, ama babasına bakmak zorunda. Ben tek başıma hem kızıma hem eşime yetişemiyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: