Babasının Biriktirdiği Eski Madeni Paraları Buldu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bir vatandaş, babasının biriktirdiği eski madeni paraları, tesadüf eseri...

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde bir vatandaş, babasının biriktirdiği eski madeni paraları, tesadüf eseri tavana asılı bir poşet içinde buldu.

Filyos beldesinde bir pastahane işleten ve 2001 yılında vefat eden babası rahmetli Ekrem Acar tarafından zamanında biriktirilen eski madeni paraları bir poşet içine koyarak bir köşeye koyunca, paralardan haberi olmayan oğlu Şahap Acar, 12 yıl sonra sonra tesadüf eseri paraları buldu. Filyos beldesinde halen babadan kalma meslek olan pastahaneyi çalıştıran Şahap Acar, Eski paraların içinde 1975'li dönemlere ait madeni 50 kuruşlar, iki buçuk liralar, bir liralar, 25 kuruşlar ve 5 liralar olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

2001 yılında vefat eden Ekrem Acar’ın oğlu Şahap Acar, şu anda tedavülde olmayan madeni paraların kendilerine kalan bir baba hatırası olduğunu belirtti. Acar, “Evin altına tavuklara yem atmak için girdim. Baktım tavanda bir poşet asılı duruyor. Poşeti elimde bir çubukla dokundum. İçi eski para dolu poşetin içinden yere döküldü. Onları topladım, Eski paraları oradan aldım. Eski evden yeni eve taşıdım. Babam zamanında biriktirmiş bu paraları bir köşede kalmış. 1975 dönemlerine ait paralar olduğunu gördüm” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: