Babasının katilini öldürüp toprağa gömmüş

İzmir'in Balçova ilçesinde öldürülen Şükrü D.'nin katil zanlısını tespit etmek için iki yıldır çalışmalarını devam ettiren polis, sonuca ulaştı. Şükrü D.'nin katil zanlısının da öldürüldüğü ortaya çıktı.

Polis, Şükrü D.'nin katil zanlısı Mehmet Ş.'nin de, Şükrü D.'nin oğlu Mehmet D. tarafından tabancayla vurularak öldürüldüğünü ortaya çıkardı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 73 yaşındaki Şükrü D.'nin Mart 2007'de Balçova'da tabancayla vurularak öldürülmesi üzerine, zanlıyı belirlemek için başlattığı çalışmada aile, iş çevresi ve özel yaşantısıyla ilgili araştırma başlattı.

Reklam
Reklam

Olayla ilgili çok sayıda kişinin ifadesine başvurarak tüm ihtimalleri değerlendiren polis, Şükrü D.'nin sahibi olduğu tel çit imalatı yapan işyerinde çalışan ve gasp, hırsızlık gibi suçlardan sabıkası bulunan Mehmet Ş. (32)'nin kayıp olduğunu tespit etti.

Mehmet Ş.'nin üzerine yoğunlaşan polis, 2008 Haziran ayında yeğenini bularak ifadesini aldı. Mehmet Ş.'nin bir yıldır kayıp olduğunu anlatan yeğeni, kayıplara karışmadan önce kendisine "Şükrü D.'yi öldürdüm" dediğini söyledi.

İKİNCİ CİNAYET ORTAYA ÇIKTI
Bu bilgi üzerine Mehmet Ş. hakkında "olayın faili olduğu gerekçesiyle yakalama kararı" çıkartıldı. Mehmet Ş.'nin, cinayetten üç ay sonra aniden ortadan kaybolmasından şüphelenen polis, bu kişinin arkadaş çevresini takibe aldı. Sürdürülen takip sonucu, Mehmet Ş.'nin arkadaşları M.Ü., M.A. ve M.T.'nin de öldürülen Şükrü D.'nin oğlu M.D.'den para sızdırmaya çalıştıklarını belirledi.

Olayla ilgili takibi yoğunlaştıran ekipler, 'olayla bağlantılarının bulunduğu şüphesiyle üç arkadaş ile Şükrü D.'nin oğlu M.D.'yi (44) gözaltına aldı.

Reklam
Reklam

ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ İDDİASI
M.D. sorgusunda, katil zanlısı olarak aranan Mehmet Ş.'yi öldürdüğünü ve Turgutlu'da bir bağ evinde toprağa gömdüğünü itiraf etti.

M.D.'nin, yanlarında çalışan zanlı Mehmet Ş.'nin kendisine "Babanı öldürdüm seni de öldürürüm" diyerek kendinden para sızdırdığını, İnciraltı'ndaki sahibi oldukları arsayı 1 milyon 400 bin TL'ye satmasının ardından daha fazla para istediğini, iki ay gibi sürede 250 bin TL para aldığını ve "Yaşadığım sürece senden para almaya devam edeceğim" dediğini, bunun üzerine Turgutlu'daki bağ evine çağırarak fosseptik için çukur kazdırdığını daha sonra Mehmet Ş.'yi tabancayla vurarak bu çukura gömdüğünü anlattığı öğrenildi.

Polis, Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki bağ evinde yaptığı aramada, Mehmet Ş.'nin iskeletini toprağa gömülü olduğu alandan çıkardı, evde olayda kullanılan tabancayı ele geçirdi.

BABASINI ÖLDÜRTTÜĞÜ İDDİASI Olayla ilgili gözaltına alınan Mehmet Ş.'nin arkadaşları M.Ü., M.A. ve M.T.'nin de M.D.'nin babasını Mehmet Ş.'ye öldürttüğünü daha sonra da Mehmet Ş.'yi öldürdüğünü duyduklarını, olayla ilgili net bilgileri olmadığını söyledikleri belirtildi.

Reklam
Reklam

M.D.'nin de bu iddiaları kabul etmediği, Mehmet Ş.'den korktuğu için polise gidemediğini, isteklerinin her geçen gün artması üzerine de öldürdüğünü söylediği öğrenildi.

M.D., "Cinayet, suçu gizleme, cinayete azmettirme iddiası", M.Ü., M.A. ve M.T.'nin ise "Suçu gizleme ve para sızdırma" gerekçesiyle adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi.

İHA