Babaya korkunç infaz

Manisa'da otomobilinin içinde boğazı kesilmiş bulunan kamyon şoförü Halil Erman'ın, aile kavgasında, iki oğlu tarafından dövülüp boğularak öldürüldüğü, daha sonra gaspçılar tarfından katledildiği izlenimi vermek için boğazının kesildiği ortaya çıktı.

Ön otopside Erman'ın bıçakla öldürüldüğü belirtilmesine karşın polis, cinayetin aile bireylerinin gözü önünde, evinde boğularak öldürüldüğünü saptadı. Halil Erman'ı öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan oğulları A.E. ve İ.E. ilk ifadelerinde, babalarının maddi durumu iyi olduğu halde para yüzünden sürekli sorun yarattığını, aynı nedenle çıkan tartışmada cinayeti işlediklerini itiraf etti.

Reklam
Reklam

Olay 5 Aralık 2006'da Uncubozköy Mahallesi Elmas Sokak No3'4'te meydana geldi. Garsonluk yapan 20 yaşındaki A.E. ve üniversite sınavlarına hazırlanan 18 yaşındaki İ.E., bir gün önce para yüzünden kavga ettikleri babaları 46 yaşındaki Halil Erman ile yine aynı nedenle tartıştı. Kavga yumruklaşmaya dönüştü, baba ve iki oğlu uzun süre boğuştu. Kavga sırasında Halil Erman'ın yere düşmesi üzerine iki kardeş babalarının üzerine atlayarak onu boğdu. Olaya anneleri 39 yaşındaki A.E. ile 16 yaşındaki ikiz kızkardeşleri S.E. ve T.E. de tanık oldu.

GASPÇILARIN YAPTIĞI İZLENİMİ

Plan yapan A.E. ve İ.E., anneleri A.E.'nin de görüşünü alarak, babalarını gaspçıların katlettiği izlenimi süsü vermeyi kararlaştırdı, cesedi halıya sardı, babalarının 45 KH 419 plakalı Doblo marka aracına yerleştirdi.

Anne A.E. ve iki oğlu aracı Kenan Evren Sanayi Sitesi'nde boş bir araziye götürdü, Halil Erman'ın cesedini sürücü koltuğuna yerleştirdi. A.E. babasının boğazını kesti, cebindeki paraları da otomobilin içine saçtı. Ardından da polisin şüphelenmemesi için ev telefonundan ve aile üyelerindeki cep telefonlarından, Halil Erman'ın cep telefonu birkaç kez arandı.

Reklam
Reklam

6 Aralık sabahı, Halil Erman'ın cesedi bulundu. Erman'ın ön otopsisini yapan adli tabip, bıçakla boğazın kesilerek ölümün gerçekleştiği raporunu verdi. Cenaze aileye teslim edildi. Halil Erman, memleketi Burdur'da toprağa verildi.

Ancak cesedin otomobilde bulunuş şekli, aile bireylerinin tavırlarından şüphelenen Manisa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri araştırmayı derinleştirerek Erman ailesinin komşuları ile görüştü. Komşular, ailenin maddi durumunun iyi olmasına rağmen sürekli para yüzünden tartıştıklarını söyledi.

CİNAYETİ ANNE İTİRAF ETTİ
Anne A.E. ile görüşen dedektifler, sorgulama sonrasında korkunç gerçeği ortaya çıkardı. Anne A.E.'nin itirafı üzerine, Burdur'a giden diğer aile fertlerine de ulaşıldı. Anne A.E., oğulları garson A.E. ve üniversiteye hazırlık için dersaneye giden İ.E., lise öğrencisi ikiz kızkardeşler S.E. ve T.E. gözaltına alındı. Evde yapılan incelemede de çeşitli yerlerde kan izlerine rastlandı. Olayda kullanılan bıçak ve eldivenler de cesedin bırakıldığı yerin 200 metre ilerisinde bulundu.

Reklam
Reklam

A.E. ve İ.E. ifadelerinde babalarının sürekli kendilerini aşağıladığını, paralarını aldığını, olay gününden bir gün önce de yine para yüzünden kavga ettiklerini söyledi.