Baca patlamasının sebebi gaz sıkışması olarak açıklandı

İzmir'in Konak ilçesinde geçen cumartesi günü bir apartmanda meydana gelen patlama ve yangına dair itfaiye...

İzmir'in Konak ilçesinde geçen cumartesi günü bir apartmanda meydana gelen patlama ve yangına dair itfaiye raporu çıktı. Küçükyalı Mahallesi Mithatpaşa Caddesi 181 Sokak'ta, zemin katında fırın bulunan beş katlı binadaki patlama ve yangının, kurum birikintileri sebebiyle bacanın tıkanması sonucu meydana geldiği açıklandı. Bunun üzerine apartman sakinleri, işyeri sahibi ve ekmek fırınını işletenler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Apartman sakinlerinden Fazilet Fidan ve Hasan Yozgatlıoğlu, önceden elektrikli olan fırının, izin alınmadan odunluya çevrildiğini ve bacasının yetersiz olduğunu iddia etti.
İkinci katta oturduğunu belirten Fidan, patlamadan önce de bacalardan duman kokusunu geldiğini duyup diğer daireleri ikaz ettiğini söyledi. Birinci kattaki Yozgatlıoğlu ise olay sırasında başka bir yerde misafirlikte olmaları sayesinde kurtulduklarını anlattı. İtfaiyeye ve Konak Belediyesi'ne fırın hakkında dilekçe verdiklerini aktaran Fidan, ”Bu ilk değil. Tahminen 2010 Temmuz ayında da küçük çaplı bir yangın çıkmıştı. O zaman da itfaiye raporunda, bacanın tıkalı olduğunu belirtilmişti. Geçen sene binanın dışından galvaniz boruyla baca çıkarmalarını önermiştik. Fırını işletenler, bunun maliyetinin 5 bin lira olduğunu ve işyeri sahibinin ödemediğini söylemişti. Bizim canımız tehlikede. Pazar günü sözlü, salı günü de yazılı suç duyurusunda bulunduk.” dedi.
Yozgatlıoğlu da, “Patlama, kolonlara da hasar vermiş. Mimarlar, oturulmamasını söylüyor. Bu fırının, bina altında bu şekilde çalışmasına kim izin verebiliyor? Eşimi iki gün önce hastaneden çıkardık, bin 500 liralık cihazla yaşamını sürdürüyor. Her şeyimiz mahvoldu.” şeklinde konuştu.
Patlamada birinci kat tamamen oturulamaz hale gelirken diğer katlarda maddi hasar oluşmuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz