Baca temizliği, hayat kurtarıyor

Bu yıl erken gelen kış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Vatandaş, bir yandan kış yakacağını tedarik etmeye...

Bu yıl erken gelen kış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Vatandaş, bir yandan kış yakacağını tedarik etmeye çalışırken diğer yandan da tıkanan bacalarını açtırıyor. Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, "Baca temizliği deyip geçmeyin her yıl onlarca vatandaşımız tıkanan bacalar sebebiyle zehirlenerek hayatını kaybediyor." diyerek baca temizliğiin ihmal edilmemesini söyledi.
Ordu Belediyesi itfaiye ekipleri vatandaşı mağdur etmemek için baca temizleme ekibi oluşturarak vatandaşın hem bacasını temizliyor, hem de zehirlenmeden kurtarıyor. Ordu Belediyesi İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar, baca temizliğine ekim ayında başladıklarını ve bacaların yılda en az bir kere temizlettirilmesi gerektiğini söyledi. Çağlar bacaların temizlenme nedenini ise şu cümlelerle açıkladı: "Bacalar içlerinin sıvalı olmaması, içlerinin pürüzlü olması, yeterince geniş ve dik olmaması nedeniyle zaman içerisinde krom tutuşmasına neden olur. Tutuşan kurumlar önce çatı yangınlarına, kontrol edilemeyen çatı yangınları da müdahile edilemezse bina yangınlarına neden olur. Bu neden den dolayı temizlenmeyen bacalar potansiyel birer yangın sebepleridir. Temizlenmeyen bacalar aynı zamanda hava kirliliğine ve yakıt sarfiyatına da neden olur." dedi.
Bacaların temizliğinden bina sahiplerinin ve yöneticilerin sorumlu olduğunu belirten Çağlar, bacasını temizletmek isteyen vatandaşların itfaiye müdürlüğüne bağlı 233 44 36 numarayı arayarak bacalarını temizlettire bileceklerini ifade etti. İtfaiye Müdürü Cevdet Çağlar aynı zamanda temizlenmeyen bacaların yılda onlarca vatandaşın ölümüne yol açtığını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz