Baca Temizliği Uyarısı

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Belediye İtfaiye Müdürlüğü, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

ÇANKIRI (A.A) - Çankırı Belediye İtfaiye Müdürlüğü, baca temizliği konusunda vatandaşları uyardı.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, yaptığı yazılı açıklamada, baca yangınlarının toplam yangınlar içindeki payının küçümsenemeyecek kadar fazla olduğunu belirterek karbonmonoksit zehirlenmelerini ve baca yangınlarını, yaşamımızı tehdit eden unsurlardan çıkartmamız için baca temizliğinin düzenli olarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Baca temizliğinin kış mevsimi başında ve sonunda olmak üzere yılda iki kez yapılması gerektiğini vurgulayan Semerci, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınları yüzünden her yıl onlarca vatandaşımızı kaybetmekteyiz. Önlem almanın, olmuş bir olaya müdahale etmekten daha kolay ve ucuz olduğu unutulmamalıdır. Alınan her önlem muhtemel bir yangını ve zehirlenmeyi önler."

Muhabir: Özgür Alantor

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: