Bacaklarda zarafet, yürüyüşte asalet

Düzgün, ince ve uzun bacaklara herkes sahip olmak ister ve bunun için beslenme programları seçer, spor yapar, kozmetik, lazer ve ameliyata kadar varan farklı tekniklere yönelir. Üst bacakları liposuction ya da gerekli durumlarda germe ameliyatları ile düzeltilip deri-yağ fazlalıklarını çıkararak inceltebilirken, alt bacakta bu durum biraz farklılaşmaktadır.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Türker Özyiğit, baldır veya bacak inceltme operasyonları hakkında merak edilenleri anlattı.

Bacak estetiği denildiğinde, akla sadece bacak germe gelmemeli. Bacak, kalın, ince, çarpık ya da eğri olabiliyor. Amaç, bacakları ideal şekline sokmaktır. Varsa yağların alınması, cilt gevşekliği bulunuyorsa, gerilmesi ile işlem yapılıyor.

Bazen alt bacakta veya bilekteki kalınlığa da müdahale etmek gerekebiliyor. Zarif ve yumuşak konturlarda olması gereken kadın bacağında bu tür aşırı kas gelişimi psikolojik olarak da yıpratıcı sonuçlar doğuruyor.

Reklam
Reklam

Bacak İnceltme ve Şekillendirme İşlemine Talep Artıyor

Bacak içi, en çok sarkan bölgedir. Baldır kasının genetik olarak ya da yaşam tarzı ve spor alışkanlıkları ile bağlantılı olarak aşırı gelişmiş olması, ya da bazen normal olduğu halde bacak boyuna orantısızlığından bacakların kısa ve kalın görünmesine yol açabiliyor.

Eğrilik halinde, protez konulabiliyor. Yağ almadan proteze, ayak bileği, basen ya da iç bacaklara liposuction yapılmasına kadar geniş bir uygulama alanı bulunmaktadır. Uygulama tekniğine göre değişkenlik gösterir.

Günümüzde bacak estetiği konusunda teknikler, yöntemler ve uygulamalar çok gelişti. Bu yüzden de bacaklarındaki biçimsizlikten şikayetçi olan kişilerin taleplerinde belirgin bir artış mevcut.

Bacakların aşırı ince veya aşırı kalın ve yağlı olması, parantez bacak, eğrilikler, diz yanlarında, ayak bileklerinde aşırı yağ birikimi ve asimetrik bacak görünümü gibi problemler gelişen teknoloji sayesinde ameliyatla düzeltilebiliyor.

Bu sorunlar düzenli spor, bilinçli beslenme ile çözülebilecek problemler olmayıp genellikle genetik faktörlerden kaynaklanabilir. Bu gibi durumlarda çeşitli kombine yapılan estetik işlemler ile bacaklar istenen forma ve estetiğe ulaştırılabilir. Vücuttaki simetriyi ve ahengi sağlayarak estetik bir görünüm sağlanması esas amaçtır.

Reklam
Reklam

Baldır İnceltme Ameliyatı Kalıcı Bir Ameliyattır

Baldır inceltme ameliyatı genel anestezi altında tam donanımlı bir hastanede yapılmalıdır. Baldır inceltme ameliyatı sadece aşırı gelişmiş baldır kasları için yapılan bir ameliyat değildir. Bacaklarının ince ve uzun görünmesini isteyen, vücut orantısına göre baldır kası görüntüsünün düzeltilmesi gereken kişiler için de yapılan bir ameliyattır.

Ameliyat sırasında dizin arkasındaki katlantıya denk gelecek şekilde 2-3cm’lik bir kesi yapılır, bu iz zamanla kaybolur, ameliyat sonunda bacaklarda bırakılan drenler birkaç gün içinde çekilir.

Bacak derisindeki fazla yağları alıp, diz bölgesinden yukarıya doğru asacak şekilde bir germe yapılabilir. 2– 2,5 saat süren ameliyat sonrasında alt bacak elastik bandaj ile sıkı bir şekilde sarılır.

Baldır inceltme ameliyatı sonrasında, kasın yeni haline alışması ve bacak hareketlerinin düzenlenmesi için 15-20 gün kadar fizik tedavi uygulanması faydalı olur. Ameliyat sonrası 1 hafta çok fazla yürüyüş tavsiye edilmediğinden işe dönüş en az 2 hafta sonra gerçekleşebilir.

Reklam
Reklam

Op. Dr. Türker Özyiğit
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.turkerozyigit.com
Instagram: @opdrturkerozyigit
Facebook: @op.dr.turkerozyigit
YouTube - Op. Dr. Turker Ozyigit