Badak: OASBMİB, Başbakanlık’tan Aldığı 3,5 Milyon Euroyu Açıklasın

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği(OASBMİB)’nin icra...

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği(OASBMİB)’nin icra kurulunun haberi olmadan Başbakanlığa Hollanda'da Türk bahçesi oluşturma talebinde bulunması ve Başbakanlıktan aldığı kaynağı(3,5 milyon euro) bugüne kadar açıklamaması doğru bir davranış değil." dedi.

Bir grup gazeteciyle bir araya gelen Badık Badak, Expo 2016 Antalya hakkında bilgi verdi. Expo’yla ilgili bugüne kadar güçlü bir birliktelik olmasına karşın son dönemde hoş olmayan tartışmalar yaşandığına değinen Badak, ‘AK Partililer Expo’yu Ankara’ya bıraktılar’ şeklindeki iddianın doğru olmadığını söyledi. Expo’nun; Türk tarımı açısından çığır açacak bir organizasyon olduğunu vurgulayan Badak, "Herkesin kenetlenip, her açıdan bu fuara hazır olması gerekirken, tartışmaların bu boyuta taşınması üzüntü verici. Yine de bunlar aşılır. Antalya güçlü bir yapıya sahip. Bu tip şeyler de olabilir. Yine iyi gidiyor. Ben bu tartışmaları faydalı buluyorum. Keşke müzakere olabilseydi. Çünkü, tartışma çatışmaya götürüyor." dedi.

Reklam
Reklam

Sadık Badak, hazırlanan kanun tasarısında, Expo Yönetim Kurulu’nu oluşturanlar arasında OASBMİB’in yer almamasıyla ilgili eleştirilere de cevap verdi. Badak, Expo 2016 Antalya’ya 3 milyonu yabancı, 5 milyonu yerli olmak üzere toplam 8 milyon ziyaretçi beklendiğini hatırlattı. Expo 2016’nın ‘katılımcı, ziyaretçi ve mekan’ olmak üzere üç temel unsurunun bulunduğunu ifade eden Badak, Expo yönetimde yer alması gereken; Dışişleri, Ekonomi, Kültür ve Turizm ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlıkları, Antalya Valiliği ve belediyenin dışında bir meslek odası ile sivil toplum örgütü olması gerektiğine karar verildiğini, yapılan müzakereler sonucunda Antalya Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Ziraat Odaları Birliği üzerinde ittifak edildiğini aktardı. 750 odadan oluşan birliğin 5,5 milyon üyesi bulunduğuna işaret eden Badak, oda üyelerinin yarısının bile Expo’ya gelmesi halinde 5 milyon yerli ziyaretçi hedefinin rahatlıkla yakalanabileceğini vurguladı.

AK Partili Badak, yaşanan tartışmalarla ilgili farklı bir noktaya da işaret etti. OASBMİB’in Antalya Expo İcra Kurulu ve Expo Meclisi üyesi olduğuna işaret eden Badak, ancak bu iki kurumdan habersiz hareket ettiğini ileri sürdü. İddiasına Venlo’da düzenlenen Expo için Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan ilki 3 milyon 295 bin Euro, ikincisi 700 bin lira olmak üzere 3,5 milyon liralık kamu kaynağı kullanılmasını delil gösteren Badak, "Bunun Antalya Expo Meclisi ya da icra kurulu tarafından yapılması gerekmez miydi? Bunlar yanlış şeyler. Bir yerin yönetiminde olacaksınız ama onların haberi olmadan gidip iş bitireceksiniz. Bu dünyanın her yerinde yanlıştır ve bunu gizli yapacaksınız. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçılar Birliği'nin icra kurulunun haberi olmadan Başbakanlığa Hollanda'da Türk bahçesi oluşturma talebinde bulunması ve Başbakanlıktan aldığı kaynağı bugüne kadar açıklamaması doğru bir davranış değil." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Antalya Valisi’nin de Başbakanlık’tan para talep edildiğinden Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın telefonu ile haberdar olduğunu ileri süren Badak, OASBMİB yetkililerine 15 Ağustos’a kadar yapılan kamu harcamalarını açıklamaları çağrısında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz