Badem ağaçlarından bereket fışkırıyor

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl badem ve sumak bereketi yaşanıyor. Beklenenin çok üstünde ürün alan...

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu yıl badem ve sumak bereketi yaşanıyor. Beklenenin çok üstünde ürün alan köylüler fiyatın düşüklüğünden şikayetçi.
Batman’da özellikle Gercüş ilçesi ve bağlı köylerde bulunan bademliklerde ürün bereketi yaşanıyor. Bölgede uzun yıllardan sonra badem ve sumakta yüzü gülen köylüler, bereketli ürün almanın sevincini yaşıyor.
Batman’a bağlı köylerde bu yıl badem bereketi yaşandığına dikkat çeken üreticiler ürün azlığı nedeniyle her yıl zarar ettiklerini belirterek, bu yıl çok şükür badem ve sumakta ürün bereketi yaşandığını söyledi.
Fiyatın düşük olmasından yakınan köylüler, "İlk defa bu yıl üretici olarak rahatladık. Ancak ürün bolluğu nedeniyle fiyatlar düştü. Badem ve sumak hasadında günlerce çalıştık. Badem 2 lira sumak ise 4-5 liradan alıcı buluyor. Bu da emeğimizi karşılamıyor. Ancak bu yıl yaşanan bereket nedeniyle bol bol badem yeme şansına sahip olacağız." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz