Badem yağı ile gelen güzellik

ANKARA (İHA) - Badem yağının, cilt bakımında, kadınların kullandığı bir çok kozmetik üründen daha etkili olduğu bildirildi. Uzmanlar, hassas, kuru, nemli ve normal ciltler için hazırlanan bakım reçetelerini uygulayan kadınların, kusursuz bir cilde sahip olacağını belirtiyor.

Her kadının, cildinin pürüzsüz ve sorunsuz olmasını, canlı ve enerjik görünmesini istediğini ve gün içerisinde pek çok zararlı etkiye maruz kalan ciltlerini korumak için çok sayıda ürün kullandıklarını belirten güzellik Uzmanı Selcan Köksoy, "Bir taraftan bu kozmetik ürünlerle bağımızı kopartamayız ama diğer taraftan doğal güzellik için reçeteleri takip etmekten de geri kalmayız" dedi.
Badem yağının, oldukça zor işlemler sonucunda badem ağacı tohumundan elde edilen son derece saf, kaliteli ve doğal bir bitkisel yağ olduğunu ifade eden Köksoy, bu sebeple, özellikle bebek cildinin özel bakımı için bazı bebek bakım ürünlerinde badem yağına sıkça rastlandığını vurguladı. Kadınların cildinin de bebek cildi gibi özen istediğini ifade eden Selcan Köksoy, badem yağıyla çeşitli cilt tiplerine göre hazırlanmış ve her biri evde kolaylıkla yapılabilecek bakım maskelerini şöyle açıkladı:

Reklam
Reklam

HASSAS CİLTLER İÇİN MUZ PAKETİ "Malzeme: 1/4 muz, 1 çay kaşığı nemlendirici krem, 1 çay kaşığı limon suyu, 1/2 çay kaşığı badem yağı Hazırlanış ve Kullanım: Muzları ezin, limon suyu ve badem yağını karıştırın, sonra tümünü kremle karıştırın. Geniş, yassı bir fırçayla cildinize uygulayın. İstediğiniz kadar yüzünüzde bekletin ve kağıt bir havluyla silin. Bu maske mükemmel bir nem kaynağıdır. Bu karışımda bolca bulunan A vitamini kuru ciltlerin pürüzsüz ve yumuşak olmasını sağlar.

TÜM CİLTLER İÇİN NEŞE KAYNAĞI: BADEMLİ SÜT Malzeme: 50 gr. soyulmuş badem, 10 gram yulaf unu, 10 gr. portakal kabuğu aroması, bir miktar sade süt. Hazırlanış ve Kullanım: Bademleri öğütün. Su ile hamur halinde yoğurun. Hamuru yulaf unu ve portakal kabukları ile karıştırın. Karışım lapa haline gelene kadar süt ilave edin. Bu maskeyi yüzünüze yumuşak hareketlerle masaj yaparak uygulayın, bekletin ve bol su ile yıkayın. Bu bakım sayesinde cildinize daha çok kan gidecek, cildiniz gergin görünecek ve yumuşayacak.

Reklam
Reklam

KURU CİLTLER İÇİN BAL-YUMURTA MASKESİ Malzeme: 1 çay kaşığı nemlendirici krem, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı badem yağı, 1 çorba kaşığı bal.
Hazırlanış ve Kullanım: Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırın, sarısına damla damla badem yağı damlatarak karıştırın. Önce nemlendirici kremi ve balı, sonra da iyice çırptığınız yumurta beyazını bu karışıma ilave edin ve sürülebilir hale gelene kadar karıştırın. Geniş bir fırçayla yüz ve boyun bölgenize sürün. 30 dakika sonra bol sıcak su ile durulayın. Cildiniz yumuşayacak ve üstündeki pürüzler sizi terk edecek.

TÜM CİLTLER İÇİN BADEM-LİMON MASKESİ Malzeme: 1 çay kaşığı nemlendirici krem, 1 yumurta sarısı, 2 çorba kaşığı badem yağı, 1 çay kaşığı limon suyu.
Hazırlanış ve Kullanım: Badem yağını yumurta sarısı ile karıştırın ve nemlendirici krem ile limon suyu ilave edin. Yüz, boyun ve dekolte bölgelerinize sürün ve mümkün olduğunca uzun süre bekletin. Sonra bir kağıt havluyla temizleyin."

Reklam
Reklam