Bademlidere Rekreasyon Ve Mesire Alanı Projesi Halka Tanıtıldı

Çankaya Belediyesi'nin ilk etabını bu yıl başlatacağı Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı Projesi, Çankaya Belediye...

Çankaya Belediyesi'nin ilk etabını bu yıl başlatacağı Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı Projesi, Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın katılımıyla halka tanıtıldı.

Çankaya Belediyesi'nin yeşil alanlar konusunda önem verdiği en belirgin projelerinden Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı Projesi, Bademlidere Pazar Yeri’nde bölge halkına anlatılarak, alanın içeriği hakkında bilgiler verildi. Piknik alanlarından, festival alanlarına, yeme içme alanlarından doğa eğitim alanı ve gıda ormanına kadar birçok etkinlik yapılacak Bademlidere Rekreasyon ve Mesire Alanı, Ahlatlıbel Tesisleri'nin üç buçuk Altınpark'ın bir buçuk katı büyüklüğünde, 740 bin metrekarelik alanı kapsayacak. Bademlidere'nin simgesi ise Tepeli Toygar kuşu olacak. Rekreasyon alanı yapılırken doğal yapıyı korumayı amaçlayan Çankaya Belediyesi, alana kimliğini veren badem ağaçlarına uygun bir proje geliştirdi. Belediye zarar görmesi muhtemel bazı ağaçları da başka bir alana taşıyacak ve alana doğal bitki dokusuyla uyumlu çok sayıda ağaç dikecek.

Reklam
Reklam

Bademlidere bölgesinin çok uzun zamandır mahrum bırakıldığını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Tanık, Çankaya ve Mamak Belediyelerinin bu konuda sorumluluk aldığını belirtti. Çankaya belediyesi içerisinde bulunan Bademlidere’ye hizmet götürmek zorunda olunduğuna dikkat çeken Tanık, çalışmaların meyvelerinin bu yıldan sonra görülmeye başlanacağını bildirdi. Bademlidere ve Zafertepe bölgesinde çalışmaların devam edeceğini vurgulayan Tanık, “Zafertepe’deki gecekonduların dönüşümünü bölge sakinin ihtiyacını karşılayacak şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz” dedi.

Toplumsal Dayanışma Merkezleri’nin (TODAM) önemine de değinen Başkan Tanık, “TODAM’lar hepimizin. Oradaki etkinliklere katılmaktan çekinmeyiniz. Oralar belediyelerin ve sizin öz malıdır” ifadesini kullandı.

Sürü halinde yaşayan ve bölgenin bitki örtüsünden beslenen Tepeli Toygar kuşu simgesinin tanıtımı da Başkan Tanık ve ekibinin giydiği t-shirtlerle yapıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: