Baden-Württemberg Eyaleti Başbakan Yardımcısı Schmid, Kayseri'de

KAYSERİ (AA) - Almanya'nın Baden-Württemberg eyaleti Başbakan Yardımcısı, Maliye ve Ekonomi Bakanı Nils Schmid, "Beraberimizdeki işadamları özellikle Kayseri'deki iş çevreleriyle işbirliği imkanlarını araştırmak istiyor" dedi.

"İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler son 50 yılda ciddi ivme kazandı" Vali Düzgün de belediye meclis üyeleri, ticaret odası başkanları, bakanlıktan bürokratları Kayseri'de misafir etmekten dolayı mutluluk duyduklarını dile getirdi. Türkiye ile Almanya'nın birbirleri açısından önemli ülkeler olduğunu ifade eden Düzgün, iki ülke arasındaki siyasi ilişkilerin 250 yılı aşmasına rağmen son 50 yılda ciddi bir ivme kazandığını söyledi. Almanya'da yaşayan 3 milyona yakın Türk'ün işçi olarak gitmelerine rağmen bugün pek çok pozisyonda Almanya ekonomisine katkı sağladığına işaret eden Düzgün, şunları kaydetti: "Türkiye'nin dış ticaret ilişkileri bakımından birinci sıradaki ortağı Almanya'dır. Ayrıca Türkiye son yıllarda dünyada en çok turistin ziyaret ettiği ilk 7 ülke arasına girmiştir. Türkiye'ye gelen turistler arasında da Alman dostlarımız birinci sırada yer alıyor. Bu karşılıklı yoğun ilişkiler aslında iki ülke insanı arasında da bir gönül bağı oluşturuyor. Bu ticari ilişkiler birçok kültürel ilişkilerle de destekleniyor. Türkiye'deki birçok arkeolojik kazı Almanlar tarafından yapılıyor." Düzgün, gerçekleştirilen ziyaretin iki ülke ve Kayseri açısından önemli olduğunu vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: