Bafra Garajı'nın tahliyesi başladı

SAMSUN (İHA) - Samsun'da, Bafra Garajı'nı kaldırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi ile minibüsçüler arasında 2 aydır yaşanan yer tartışmasının uzlaşmayla sona ermesinin ardından tahliye işlemleri başladı.

Büyükşehir Belediyesi'nin Sahil Yolu Projesi kapsamında Bafra Garajı'nı yıkmak istemesi nedeniyle yaklaşık 2 ay önce minibüsçüler Samsun-Ordu ve Samsun-Sinop Karayolu'nu yaklaşık 4 saat trafiğe kapatmıştı. Ayrıca, geçtiğimiz gün Büyükşehir Belediyesi zabıtaları ile minibüsçüler arasında tartışma çıkmış, minibüsçüler zabıtaları tartaklamıştı. Bu gelişmelerin ardından Samsun Valiliği'nde Vali Yardımcısı Raif Özener başkanlığında yapılan toplantıda minibüsçüler ve Büyükşehir Belediyesi arasında uzlaşma sağlandı.

Reklam
Reklam

Ordu tarafına giden minibüsler Kılıçdede Mahallesi'nde yapılan kavşaktan, Sinop ve Amasya tarafına gidecek olan minibüsler ise Atakum Beldesi'ndeki çevik kuvvetin bulunduğu yerde toplanacak ve İlkadım Atletizm Stadyumu'nun arkasından her ilçe için ayrılacak olan birer araçlık yerden kalkacak. Bu gelişmeler yaşanırken Bafra Garajı'nda minibüsçüler hazırlıklarına başladı. Minibüsçüler, uzlaşma kapsamında yeni yerlerin hazırlanması konusunda çalışmalar devam ederken, hazırlıklar tamamlanana kadar yine aynı yerde hizmet vermeyi sürdürecek. Yıkım işlemini bazı minibüs dernekleri kendi imkanlarıyla yaparken, birçok yazıhane de boşaltıldı. Büyükşehir Belediyesi ise taşınma işleminin ardından yıkıma başlayacak.