Bafra Medikal OSB Için Başvuru Imzaları Atıldı

Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kurulması planlanan Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için ilk imzalar atıldı.

Bafra Organize Sanayi Bölgesi'nde Başkanı Ahmet Aydemir katıldı. Bafra Belediye Başkanı Şahin, “Medikal OSB’nin kurulması için arkadaşlarımız Mediküm adına yazılı olarak müracaatta bulundular. Biz de bunu Bakanlığımız nezdinde yapmaya gayret edeceğiz. Bu alanda hizmet veren arkadaşlarımız 3 yıldır mücadele veriyorlar. İnşallah Bafra’da bu işi , bu hizmeti gerçekleştiririz. Bafra’mız için Samsun’umuz için önemli bir yatırım olacak. Belki de Bafra’nın, Samsun’un dünyaya tanıtılmasında vesile olacak diye düşünüyorum. Ben hayırlı olmasını temenni ediyor, Bafra’da bu işi yürütmeye karar verdikleri için arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar ise MEDİKÜM'ün 3 yıldan bu yana Samsun'da Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurmayla ilgili bir çalışma yürüttüğüne işaret ederek, şunları kaydetti: "Bu çalışmalar sonucunda, bu sektörde 40 ‘a yakın firmanın olduğunu ve 1300 civarında kişinin çalıştığını öğrendik. Bafra OSB’nin 2.etabının Medikal OSB ilan edilmesi yönünde bir çalışma yaptık. Biz kendilerini ziyaret ettik ve Bafra’ya davet ettik. Kendileri gelip incelmelerde bulundular. Karşılıklı görüşmeler sonucunda Bafra OSB’nin 2.etabının Medikal İhtisas OSB ilan edilmesi ile ilgili resmi süreci başlatmış bulunuyoruz. Bundan sonra artık burada bu işin Ankara ve Bakanlıklar süreci var. MEDİKÜM ile birlikte, Bafra Belediyesi, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ve Kaymakamımız ile beraber bu işin en kısa zamanda sonuçlanması için çaba sarf edeceğiz. Tabi yasal ve bürokratik boyutun en kısa sürede tamamlanarak Medikal OSB’nin Bafra’ya kurulması için sonuç almak istiyoruz. Bugün bu süreç başladı, Medikal sanayi sektöründe faaliyet gösteren firmalarımıza ve Bafra’mıza hayırlı olmasını diliyorum." MEDİKÜM Başkanı Ahmet Aydemir ise şunları dilegetirdi: "Samsun Medikal Kümelenme Derneği olarak arkadaşlarımla beraber Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’ın davetleri ile 3 yıldır arayışında olduğumuz Medikal OSB ile ilgili, Bafra OSB’nin 2.etabında karar vermiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Bunun sadece Bafra’ya değil, Samsun’a değil ülkemiz açısında da çok önemli bir hadise olduğunu düşünüyorum. Zira burası Türkiye’nin ilk Medikal Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. Dünyada sayılı medikal sanayi üretim bölgelerinden birisi haline gelecektir. Burada tabi biz ilk çekirdeği arkadaşlarımızla beraber atıyoruz. Ancak buraya ulusal ve uluslararası yatırımcıların da çok kısa sürede geleceğini düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz. İnşallah en kısa sürede sonuçlandırılır da yatırımlarımıza bir an evvel başlarız ve bölgemizin, sektörümüzün dünyada hak ettiği yeri almasını sağlarız." Konuşmaların ardından Bafra OSB'nin 2. etabında Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için ilk imzalar atıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz