Bafra'da 160 Öğrenciye KKKA Semineri

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Müstecep köyünde 160 öğrenciye Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) semineri verildi.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı tarafından Müstecep köyünde 160 öğrenciye Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) semineri verildi.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek, Merkez İlköğretim Okulu'nun toplantı salonunda düzenlenen programda, Sağlık Bakanlığı'nın emir ve direktifleri doğrultusunda halkı ve öğrencileri bilgilendirmek amacıyla, KKKA eğitimlerine Bafra'dan başladıklarını söyledi.

KKKA'nın insanlara kenelerin bulaştırdığı bir hastalık olduğunu aktaran Özyürek, "KKKA, belirtileri ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözlerde kızarıklık, bulantı, kusma, ishal şikayetleri ile başlayan kanamalarla ölüme kadar giden bir hastalıktır. KKKA hastalığı Mart ile Eylül ayları arasında görülmekte, en fazla Temmuz ayında ortaya çıkmaktadır" dedi.

Reklam
Reklam

Hastalığın, kenelerin çıplak elle tutulması ve çıkarılması ya da ezilmesi ile hasta insanların tükürük ve kan gibi vücut sıvılarına temas etmekle bulaştığına değinen Özyürek, şunları kaydetti:

"İnsanlar kenelerden uzak durabilir ve vücutlarına kene tutunması engellenirse hastalık ortaya çıkmaz. Tarlaya, piknik alanına giderken vücutta açık yer kalmamasına özen göstermeli, kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbiseler tercih edilmeli. Kenelerin vücuda girebileceği paça kısımları gibi açık yerler kapatılmalıdır. Pantolon paçaları çorap içine sokulmalı ve çizme giyilmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz