Bafra'da Öğretmenler İş Bıraktı

Samsun'un Bafra ilçesinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları üyeleri birlikte iş bırakma eylemi yaptı.

Samsun'un Bafra ilçesinde Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş Sendikaları üyeleri birlikte iş bırakma eylemi yaptı.

Sendika binalarında toplanan Türk Eğitim-Sen, Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri öğretmenler Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak birlikte basın açıklaması yaptılar. Üç sendika adına Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı İbrahim Akekmekçi tarafından yapılan açıklamada, hükümet ile memur sendikaları arasında anlaşmanın sağlanamaması nedeniyle bugün tüm ülke genelinde olduğu gibi Bafra'da da memurlar iş bırakarak eylem yaptıklarını söyledi. Akekmekçi, "Hastadan bulaşan virüs nedeniyle can veren doktor; kilometrelerce ötedeki köye ders vermeye giderken soğuktan donan öğretmen; haciz ihbarnamesini borçluya tebliğ ettiği için katledilen postacı; yangın söndürürken hayatını kaybeden itfaiyeci, ormancı; asayişi sağlarken şehit edilen polis, zabıta; raylara döşenen bombanın patlamasıyla şehit düşen makinist de biziz. Ancak yöneticiler tarafından her fırsatta hizmet üretmemekle, yan gelip yatmakla suçlanan da biziz. Bugün güzel yurdumun dört köşesinde memurlarımızın ve emeklilerimizin bütün ümitlerini bağladığı toplu sözleşme görüşmeleriyle adeta alay edercesine, memurlara süt, yoğurt verilmesini önerenlere, Türk memuru en güzel cevabı veriyor. Şimdi yargı kararlarıyla, Anayasa hükmü ile, uluslararası sözleşmelerle, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile bizlere tanınmış olan haklarımızı kullanıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Yapılan basın açıklamasının ardından meydanda toplanan öğretmenler sloganlar atarak dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: