Bafralı Çiftçiler, Tarım Sigortası Konusunda Bilgilendirildi

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri devlet destekli Tarım Sigortaları’nın 2013 yılı uygulamaları...

Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, çiftçileri devlet destekli Tarım Sigortaları’nın 2013 yılı uygulamaları hakkında bilgilendirdi.

Bafra ilçesi Ziraat Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Bafra Ziraat Odası’nın işbirliği ve Tarsim Giresun Bölge Müdürlüğü’nün katılımıyla yapıldı. Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun’un açılış konuşmasını yapmasının ardından, Tarsim Giresun Bölge Müdürü Bülent Yaşaroğlu konuşmasında son yıllarda doğal afetlerde artış olduğunu özellikle Bafra’da sigortalamanın bilincine varıldığını söyledi.

Reklam
Reklam

2013 yılı Tarım Sigortaları Uygulamaları konulu bilgilendirme sunumunun ardından Tarsim Giresun Bölge Müdürü Yaşaroğlu, Bafra ilçesinde yaş sebze ve çeltik üreticilerine devlet destekli Tarım Sigortası’nın 2013 yılı uygulamaları, 2012 yılında tabii afetlerden kaynaklı sorunlar ve zarar gören çiftçilerin sorularını cevapladı. Türkiye genelinde geçen yıl tabii afetlerden zarar gören üreticilere yapılan ödemelerin yüzde 10‘nun sel ve su baskınları sonucu zarar gören üreticilere yapıldığını hatırlatan Yaşaroğlu, Bafra ilçesinde en fazla hasar ihbarlarının su baskını şeklinde yapıldığı söyledi. Toplantıda ayrıca sigorta yaptıran üreticilerin meydana gelen hasar durumunda, tespitinde, sorunların iletilmesinde yapmaları gerekli iş ve işlemler konularında gerekli bilgiler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: