Bağ Bozumu Şenlikleri Ürün Yarışmasıyla Sona Erdi

Urla Bağ Bozumu Şenlikleri ürün yarışması ile sona erdi. Malgaca pazarında ürünlerini sergileyen üreticiler, derecelendirmelerin...

Urla Bağ Bozumu Şenlikleri ürün yarışması ile sona erdi. Malgaca pazarında ürünlerini sergileyen üreticiler, derecelendirmelerin sonucunu heyecanını bekledi. Katılım ve ilginin yoğun olduğu yarışmaların finalini izlemeye, Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç, Urla İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Uysal, CHP İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Akgül, Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan ve çok sayıda üretici ile izleyici geldi.

Törende konuşan Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç, "2 bin 600 yıllık geçmişi olan bağ bozumu geleneği Urla’da günümüzde de devam ettiriliyor. 14 Ağustos’ta zeytine yağın, üzüme balın girdiği gün olarak kabul edilmektedir. Huzurlarınızda bizlere bu geleneği yaşatmakta her türlü desteği verenlere teşekkür ederim” dedi.

Reklam
Reklam

Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu da, şenliklerin beklenenin üstünde ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: "Bir bağ bozumu şenliklerinde yine biraradayız. 2 bin 600 yıllık geleneği bozmadan devam ettirmenin huzuru içindeyiz. Bu yıl şenlikleri altı güne çıkardık. Geleneğe uygun olarak da şenlikleri denizle buluşturduk. Üç gün boyunca Çaylak Yelken Yarışları devam etti. Yelken kullanan çocuklarımızın kabiliyetlerini görmenizi isterdim. Bu gün Malgaca Pazarı'nda üreticimizin el emeği göz nuru ürünlerini sergilemeleri, onların özverili çalışmalarıdır. Kurak geçen bir yılda onların sıkıntılarını görüyoruz. Hayvan yetiştiren üreticimiz saman bulamamakta. Şenliklerimiz süresince bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum."

Öte yandan şenliğin son gününde, hazırlanan üzümler, geleneğe uygun olarak sıkım teknesinde kızlar tarafından ayakla sıkıldı. Sıkılan üzüm şıraları misafirlere dağıtıldı. Ayrıca misafirlere lokma, tavuklu pilav ve ayran dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Ürün değerlendirmesinde dereceye girenler: Üzüm dalında; Adnan Erdoğan, Coşkun Doğan, Hüseyin Karasakal, Hasan Kalkan, Ramazan Apak’a ödüllerini Urla Belediye Başkanı M.Selçuk Karaosmanoğlu verdi. Zeytin ve Zeytinyağı dalında dereceye giren Kübra Çakıroğlu ve Sibel Yazgan’ın ödülünü ise Urla Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılıç verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: