Bağ-Kur'lulara ek süre

MUĞLA (İHA) - Bağ-Kur, esnaf ve tarım sigortalıları için taksitlendirme imkanı sağlayan yasadan faydalanan sigortalılar için taksitlerini 3 ay üst üste yatırmayanlara ek bir aylık süre daha tanıdı. Bu süre içinde de taksitlerini yatırmayanlar hakkında icra takibi başlayacak.

Bağ-Kur İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, daha önce Bağ-Kur sigorta borcu bulunan ve borçlarını taksitlendirme yapan, bu borçlarını üç ay üst üste yatırmayan tarım sigortalıları ve esnaflar için bir aylık ek süre daha tanındı. Bağ-Kur İl Müdürü Ziya Köksal, Bağ-Kur sigortalılarının mağdur olmaması için tanınan bir aylık ek sürede taksitlendirme yapan Bağ-Kur sigortalılarının taksitlerini mutlaka yatırmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Köksal, "Esnaf ve Tarım sigortalıları 30 Haziran 2000 tarihi itibariyle prim ve gecikme zammı bulunan sigortalıların borçları yeniden yapılandırılmış, cari primleri ile birlikte borç taksitlerini 3 ay art arda ödemeyenlerin taahhütlerini ihlal etmiş sayılacakları açıklanmıştı. Genel Müdürlüğümüz taahhütlerini ihlal eden sigortalılarımız için bir ay daha ek süre tanımış, bu süre içinde ödeme yapmayan sigortalılarımız hakkında ise süre bitiminden sonra yasal işlemler yapılacaktır" dedi.