Bagaj Cinayetinin Zanlısı Mahkemeden Rapor İstedi

Kocaeli’nin Derince ilçesinde, öldürdüğü arkadaşı Uğur Başkan’ı aracın bagajına koyduktan sonra birlikte kaçtığı diğer arkadaşı...

Kocaeli’nin Derince ilçesinde, öldürdüğü arkadaşı Uğur Başkan’ı aracın bagajına koyduktan sonra birlikte kaçtığı diğer arkadaşı Hakan Sert’i de İstanbul’da öldüren katil zanlısı Özkan Tahnaz, mahkemede “Belki de akıl sağlığım yerinde değildir. Rapor alınmasını istiyorum” diyerek kendini savundu.

Olay, Derince ilçesinde 12 Mart 2012 tarihinde meydana geldi. Park halinde bulunan bir aracın içinde kan gören polis ekipleri yaptıkları incelemede aracın bagajında Uğur Başkan’ın cansız bedenini buldu. Olayla ilgili soruşturma devam ederken, cinayet zanlısı Özkan Tahnaz olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Katil zanlısı ise olaydan bir gün sonra İstanbul’da diğer arkadaşı Hakan Sert’i de öldürmüştü. Olayın ardından öldüreceği kişilerin listesini yaparak yeni cinayetler işlemek üzereyken polis ekipleri tarafından İstanbul’da yakalanan Tahnaz’ın cinayetleri, maktullerin eski eşiyle ilişkisi olduğu için işlediği öne sürüldü.

Olayın ardından tutuklanan Tahnaz’ın yargılanmasına Kocaeli 2.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Davaya tutuklu sanık Özhan Tahnaz, avukatı Elçin Elginer ile öldürülen Uğur Başkan’ın avukatı Tahir Hakkı İskender katıldı. Tutuklu sanık Tahnaz’ın avukatı Elginer, “Müvekkilimin cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için adli tıp kurumunda rapor alınmasını talep ediyorum” dedi. Tutuklu sanık Tahnaz da olaylar nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu belirterek şöyle konuştu: “Akıl sağlığım yerinde mi değil mi bilmiyorum. Şu ana kadar herhangi bir tedavi görmedim. Ama yaşadığım olaylar psikolojimi bozdu”

Davada tanık olarak dinlenen Gökhan Tahnaz ise “Sanık benim amcamın oğlu olur. Kendisi cezaevinden çıktıktan sonra yanına gittim. Eski eşi Aylin ile tartışıyordu. Kendisine cezanı bitirmene az kaldı. Yeniden başını belaya sokma diye uyarıda bulundum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mahkeme, sanık Özkan Tahnaz’ın cezai ehliyetinin olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verirken davayı 14 Kasım tarihine erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: