Bağcılar Yaz Spor Okulu’na 20 Bin Öğrenci Katıldı

Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu’na 20 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Okulda aralarında futbol, voleybol, badminton,...

Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu’na 20 bin öğrenci kayıt yaptırdı. Okulda aralarında futbol, voleybol, badminton, tenis ve satrançın da bulunduğu 16 ayrı branşta eğitim verilecek.

Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulu Açılışı ve Okullararası Spor Şenlikleri Kupa Töreni Mahmutbey Stadyumu’nda yapıldı. Tören sırasında 18 branş ve 20 kategoride yarışarak derece elde eden okul ve öğrencilere madalyaları verildi.

Törene Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Törende söz alan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Türkiye’nin geleceğine odaklandıklarını belirterek, “Gençlerin unutulması geleceğin unutulması ve geleceğin ihmali anlamına gelir. Almanların ‘Bir toplum neden spor yapmalı?’ sorusuna ilginç bir cevabı var. ‘Hastalıklı erlerden kurulu bir orduyla hiçbir savaş kazanılamadığı gibi hastalıklı bireylerden kurulu bir toplumla da bir yere varamazsınız.’ karşılığını verirler.” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul’un 2012 Avrupa Spor Başkenti olduğunu aktaran Çağırıcı, dünyanın en büyük maratonu olan Avrasya Maratonu’nun da şehirde yapıldığını belirtti. İstanbul’un ayrı dinden insanların bir arada barış içinde yaşadığı bir şehir olduğunu anlatan Çağırıcı, dünyanın şu an çatışma içinde bulunduğunu; İstanbul’un ise hoşgörü ortamını 1453’te yakaladığını kaydetti.

Türkiye’nin yüzde 1’nin Bağcılar’da ikamet ettiğini dile getiren Lokman Çağırıcı, ilçenin genç insan kaynağını değerlendirmeden yana olduklarını vurguladı. Gençliğin ihmal edilmesi halinde ülkenin tehlikeye gireceğini savunan Çağırıcı, “Eğer gençleri değerlendirirseniz, kültürel ve sosyal olarak önümüze kimse engel çıkaramaz. Hükümetimiz, Bağcılar Belediyemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz ve bakanlıklarımız gençlere, kadınlara ve engellilere pozitif ayrımcılık uyguluyor. Biz, eski açıkları kapatıp geleceğe emin adımlarla yürümek niyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Tarihi unutmadan geleceğe yürümeyeceklerine temas eden Bağcılar Belediye Başkanı Çağırıcı, Kurtuluş, Balkan ve Çanakkale savaşlarını gençlere çok iyi şekilde öğrenmeyi, öğretmeyi önerdi. “12 bin kişi Çanakkale turunda bulundu. Rehberlerimizden yararlandılar, tarihi yaşadılar. Şehit kanıyla sulanmış topraklarımızda birlik ve beraberlik adına ortak paydalar oluşturmalıyız. Yaz spor okullarımızla ve kamplarımızla bunu temin etmeye çalışıyoruz.” dedi.

Reklam
Reklam

Lokman Çağırıcı, Yaz Spor Okulu ile ilgili olarak da şu açıklamalarda bulundu:

“Yaz Spor Okulumuzda bu sene de futbol, tenis, voleybol gibi 16 branşta 40 gün öğrencilerimiz eğitim alacak. Bütün spor malzemelerini belediye olarak biz karşılıyoruz. Şu aşamada 20 bin öğrencimiz kayıt yaptırdı. Bu bir rekor. Bütün sporcularımızın spor malzemelerini ücretsiz olarak biz dağıtıyoruz. Şu ana kadar ayakkabıları, dizlikleri de dahil 20 bin spor malzemesi dağıttık.”

Törende 18 branş, 20 kategori ve 800 takım arasında yapılan sportif faaliyetlerde başarılı olan 3 bin 500 öğrenciye madalyaları takdim edildi. ‘Yetenek Sizsiniz’ programı ile tanınan Karizma Basket Show takımı, Hakan Akdoğan’ın atletizm gösterisi beğeni topladı. Etkinlik şarkıcı Murat Göğebakan’ın konseriyle son buldu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: