Bağcılar’da Kayısıları Çocuklar Koruyor

Kayısı Bahçesi’nde kayısılar çocuklar tarafından korunuyor. Bağcılar Belediyesi, Güneşli Mahallesi’nde bulunan Kayısı Bahçesi’nin mahalle sakinlerinin...

Kayısı Bahçesi’nde kayısılar çocuklar tarafından korunuyor. Bağcılar Belediyesi, Güneşli Mahallesi’nde bulunan Kayısı Bahçesi’nin mahalle sakinlerinin de katılımıyla sezon açılışını yapmaya hazırlanıyor.

Bağcılar Belediyesi’nin Kayısı Bahçesi’nde kayısılar olgunlaştı. Güneşli Mahallesi’nde bulunan Kayısı Bahçesi’nin, her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle sakinlerinin katılımıyla sezon açılışı yapılacak. Kayısıların, çocuklar tarafından korunduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’da tıpkı eski günlerde olduğu gibi bir bahçe kültürü oluşuyor. Diğer meyve bahçelerimizde olduğu gibi Kayısı Bahçemizde de ürünleri çocuklarımız koruyor. Kayısılar, bu koruma sonucunda olgunlaştı ve düzenleyeceğimiz programla bahçemizin sezon açılışını yapacağız. Bağcılarlı hemşerilerimiz dalından kayısı yiyecek” dedi.

Reklam
Reklam

Bağcılar Belediyesi’nin Nostalji Bahçeleri Projesi kapsamında Güneşli Mahallesi’nde oluşturduğu Kayısı Bahçesi 3 bin 200 metre kare alandan oluşuyor. İçinde bir de Malatya Beşkonaklar Mevkii’nin Mimarı özelliklerine sahip Malatya Konağı’nın olduğu bahçede, farklı türlerde 78 kayısı ağacı bulunuyor. Bahçede, 9 fitnes aleti, 220 metre kaucuk yürüyüş parkuru ve çocuk oyun grupları yer alıyor.

İsteyen vatandaşlar, Kayısı Bahçesi’nde piknik ve spor yapabiliyor çocuklar da oyun oynayabiliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: