Bağcılar’da Wı-fı Ve Klimalı Ramazan Çadırı

Bağcılar Belediyesi’nin bin 250 metrekarelik alan üzerine kurduğu Ramazan çadırında vatandaşların rahatı ve güvenliğini sağlamak...

Bağcılar Belediyesi’nin bin 250 metrekarelik alan üzerine kurduğu Ramazan çadırında vatandaşların rahatı ve güvenliğini sağlamak amacıyla Wİ-Fİ, 47 güvenlik kamerası ve 16 klima bulunuyor.

Ramazan ayına sayılı günler kala Bağcılar Belediyesi son hazırlıklarını tamamladı. Bağcılar Belediyesi, bin 250 metrekarelik alan üzerine kurduğu Ramazan çadırında vatandaşları 16 klimayla serinletirken, çadır içinde ve dışında kurulan 47 güvenlik kamerasıyla 24 saat güvenliği sağlayacak. Kablosuz internetin de bulunduğu Ramazan çadırını tanıtan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yıl yaklaşık 200 bin kişiyi Ramazan sofralarında buluşturacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Arap ülkelerinde meydana gelen şiddet olaylarından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan’ın tüm İslam alemine hayırlı olmasını diledi. Başkan Çağırıcı, Ramazan ayı ile ilgili yaptıkları çalışmalara değinerek, “Ramazanın bereketiyle inşallah başta Bağcılar olmak üzere dünyanın dört bir tarafında elimizin, kolumuzun, gönlümüzün ulaştığı imkan ölçüsünde gönül sofraları kuracağız. 23 kişilik bir ekibimizle en geç ayda bir Bağcılar’daki 90 camimizin temizliğini aralıksız devam ettiriyoruz. Gül kokulu camilerimizle Ramazan’ı karşılıyoruz” dedi.

Ekmek israfının önüne geçmek için birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Çağırıcı, “Askıda ekmek projemiz devam ediyor. Fırında sepet vasıtasıyla ihtiyaç sahipleri oradaki ekmekleri alıyor. Yeni başlattığımız bir proje de “Bayat ekmekler çöpe gitmesin”. Bağcılar’da 400 farklı noktaya koyduğumuz kutularla bayat ekmekler hayvan barınaklarımızda ve geri dönüşüme kazandırılıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

BAĞCILARLILAR, 24 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNDE RAMAZAN’I YAŞAYACAK

Ramazan çadırının halkın her türlü ihtiyacını karşılayacak donanıma sahip olduğunu dile getiren Başkan Lokman Çağırıcı şunları söyledi;

“Çadır alanımız 24 bin metrekare alan üzerine kurulu. Bin 250 metrekare çadır alanı. WI-FI hizmeti de sunulan çadırımızda 16 klima mevcut, 47 güvenlik kamerasıyla da 24 saat takip ediliyor. 100’e yakın standından, kitap fuarına, yine yiyecek ve içecek stantlarımız mevcut. Burada gerek oturarak yemek yiyen, gerekse paket servislerle beraber her gün 3 bin kişi iftarını açacak. Mahallelerimizde ve nostalji sofralarımızda kuracağımız gönül sofralarıyla Bağcılar'ımızda toplamda 200 bin kişilik sofralar kurulacak.”

Perşembe akşamlarının Kur’an-ı Kerim geceleri olarak icra edileceğinin ifade eden Çağırıcı, “Ramazanın son haftasını yetimler haftası ilan ettik. İstedikleri mağazalarda giyindirmeye devam ediyoruz. Bu yıl Arnavutluk’taki yetimlerimizi de dahil ettik. 2 bin yetimimizi Arnavutlukta giydireceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Toplantının ardından Başkan Lokman Çağırıcı, Ramazan’da vatandaşlara ikram edilecek yemek paketlerini tanıttı. Çorbadan tatlıya varıncaya dek zengin bir iftar menüsünün olduğunu belirten Başkan Çağırıcı, elleriyle yemekleri tabaklara servis etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: