Bağcılarlılar İstanbul'u "fethetti"

Bağcılar Belediyesi İstanbul'un fethinin 559. yılında yaklaşık 3 bin vatandaşa boğaz turuyla İstanbul'u gezdirdi. Bağcılarlılar,...

Bağcılar Belediyesi İstanbul'un fethinin 559. yılında yaklaşık 3 bin vatandaşa boğaz turuyla İstanbul'u gezdirdi. Bağcılarlılar, gördükleri manzaralar karşısında adeta büyülendi.

Bağcılar Belediyesi, İstanbul'un fethinin 559. yılında düzenlediği boğaz turuyla yaklaşık 3 bin Bağcılarlı vatandaşa İstanbul'u gezdirdi. Kabataş sahilinden İstanbul Mehter Takımı'nın eşsiz gösterisiyle uğurlanan vatandaşlar, gemilerle yaptıkları boğaz turuyla adeta İstanbul'u keşfetti. Vatandaşlar boğazdan gördükleri İstanbul karşısında adeta büyülendi.

Reklam
Reklam

Kabataş sahilinden vatandaşları uğurlayan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İstanbul'un dünyada çok farklı bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Yıllardır geleneksel hale getirmiş olduğumuz bir çalışma ve İstanbul'un fethi her yönüyle ele alınmalı ve İstanbul'un fethini incelediğimizde ki Hadis-i Şerif'e mazhar olmuş ve 29 defa tarihte kuşatılmış bir şehirdir. Bu da bizim ecdadımıza, Fatih Sultan Mehmet'e nasip olmuştur. Mutlaka bunun ruhunu anlamak ve geleceğe aktarmak lazım" şeklinde konuştu.

Bu etkinlikleri her yıl yaptıklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, "Bizde bu vesileyle Bağcılar'da çeşitli ekinlikler düzenliyoruz. Ayrıca boğaz turu tarihi mekanlarıyla ve boğazdaki rehber eşliğinde güzellikleri, buradaki hemşehrilerimiz yaşasın istiyoruz. Her yıl 3'er gemiyle bu gezimizi gerçekleştiriyoruz. Onlar Bağcılar'a geldiklerinde bir başka mutlu oluyorlar. Onların mutluluğu da bizim mutluluğumuz" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: