Bağdat'ta ölü sayısı 25, yaralı sayısı 115

Bağdat (AA) - Bağdat'ın merkezinde park halindeki bir araçla düzenlenen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 25'e yükseldi, yaralı sayısı da 115 olarak açıklandı.

Başkentin, nüfusun çoğunluğunun Şii olduğu Kerrada bölgesinde pazar yeri ve bir kavşak yakınında düzenlenen saldırıda, 3 binanın yıkıldığı ve enkaz altında hala çok sayıda ceset bulunduğu belirtildi. Can kaybının artmasından endişe ediliyor.

Birkaç araçla bir binanın alev aldığı patlamanın ardından kısa süre silah sesleri de duyulduğu belirtilirken, çevreye cesetlerin saçıldığı bölgedeki insanların, araçlarla yaralıları hastaneye taşımaya çalıştıkları haber veriliyor.

Reklam
Reklam

ABD'nin, Irak güçleriyle birlikte Bağdat ve çevresinde şubat ayı ortasında başlattığı büyük güvenlik operasyonlarına karşın başkentte büyük çaplı saldırılar durmuyor. Normalde Bağdat'ın en sakin bölgelerinden biri olarak bilinen Kerrada'da bu hafta dördüncü kez saldırı düzenleniyor. Kerrada'da, pazartesi günü düzenlenen 3 ayrı saldırıda da 13 kişi ölmüştü.

Son zamanların en kanlı saldırılardan birisinin olduğu Irak'ta, ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde de bugün bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 7 kişi ölmüş, 45 kişi de yaralanmıştı.

Öte yandan ABD askeri yetkilileri de son 2 günde Irak'ta 6 ABD askerinin öldürüldüğünü açıklamışlardı.