BAGİAD’lı Işadamları Uzakdoğu’dan Döndü

Batman Girişimci işadamları Derneği (BAGİAD) üyesi işadamlarından oluşan heyet, Uzakdoğu ülkelerine düzenlediği ticaret ve iş...

Batman Girişimci işadamları Derneği (BAGİAD) üyesi işadamlarından oluşan heyet, Uzakdoğu ülkelerine düzenlediği ticaret ve iş gezisinden döndü.

BAGİAD üyesi işadamları, bu yılki ikinci iş gezisi için 4 Uzakdoğu ülkesini tercih etti. Singapur, Malezya, Kamboçya ve Tayland'ı kapsayan gezide bu ülkelerin başkentleri Singapur, Kuala Lumpur, Phnom Phen ve Bangkok'ta temaslarda bulunan 20 kişilik heyet, yatırım imkanlarını araştırdı. Heyet, Singapur Türkiye İş Derneği (STBA), Singapur Malay Sanayi ve Ticaret odası (SMCCI), Malezya ulusal Ticaret ve Sanayi Odası (NCCIM), Tayland Türk İşadamları Derneği (TTBA) ile Türkiye’den giden yatırımcı ve işadamları ile görüştü.

Reklam
Reklam

KOSGEB desteği ile yapılan iş gezisinde Türkiye ile bu ülkelerin ticari ve ekonomik ilişkileri, işbirliği imkanları, iş kurma mevzuatı ve fırsatlar hakkında bilgi alındı, tecrübe paylaşımında bulunuldu. Ayrıca hem bu ülkelerin yerli işadamları, hem de bu ülkelerde yatırım yapmış Türkiye'den işadamları ile ikili iş görüşmeleri yapılarak, sanayi ve ticaret kuruluşları ziyaret edildi. Türkiye ile bu ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi için faaliyetlerde bulunan işadamları heyeti, bir haftalık iş gezisinin ardından Batman’a döndü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: