Bağımlılıkla Mücadele, Sanat Yoluyla Anlatılacak

Ordu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay...

Ordu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ordu İl Temsilciliği organizasyonunda, bağımlılıkla mücadeleye sanatla dikkat çekmek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde (OKSM) gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve Yeşilay Ordu il Temsilcisi Eyyubi Kılıç ile görsel sanat ve teknoloji tasarım öğretmenleri katıldı.

Bağımlılıkla mücadeleye sanatsal açıdan dikkat çekmek için 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde açılacak olan sergiye hazırlık amacıyla düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, “Öğrencilerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutalım, onlara yardımcı olalım” diyerek, öğrencilerin alkol ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını engellemek için öğretmenlerin gereken duyarlılığı göstermelerini istedi.

Reklam
Reklam

İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü ve Yeşilay Ordu il Temsilcisi Eyyubi Kılıç ise yaptığı konuşmada, “Bağımlılık konusunda görsel sanat ve teknoloji tasarımı kullanarak toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak ve gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan kurtarmak istiyoruz” dedi.

"Toplantının amacı, çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan sanatın gücüyle kurtarmak” diyen Eyyubi Kılıç, “Her yıl sigaraya bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısı 120 bin, dünyada alkollü içecekler nedeniyle hastalık ve kazalardan ölenlerin sayısı ise 2.5 milyon. Alkol ve uyuşturucu madde kullanımının erken tanınması ile birçok olumsuz sonucun yaşanması engellenebilir” diye konuştu.

Eyyubi Kılıç “Ülkemizde maalesef sigaraya başlama yaşı 11'e düşmüştür. Ne yazık ki, hayatındaki ilk 2 sigarasını tamamen bitiren gençlerin yüzde 85'i tütün bağımlısı olmaktadır. Kısacası bir kere başlayınca bir daha zor bırakılmaktadır. Gençlerin yüzde 33'ü sigarayı denemektedir ve bunların yarısı tütün bağımlısı olma riski taşımaktadır” diyerek, bağımlılık konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğine dikkat çekti ve toplantıya katılan görsel sanat ve teknoloji tasarım öğretmenlerinden bu konunun sanatsal açıdan değerlendirmeleri isteğinde bulundu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından, bağımlılıkla mücadeleye sanatsal açıdan dikkat çekmek amacıyla yapılan toplantıya katılan öğretmenler de, 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde açılacak olan sergi için görüşlerini dile getirdiler ve bağımlılık konusuna sanatsal açıdan bakmanın önemini değerlendirdiler.

Bağımlılıkla mücadeleye sanatsal açıdan dikkat çekmek için 31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde açılacak olan sergide özellikle görsel sanat ve teknoloji tasarım öğretmenleri tarafından bağımlılıkla ilgili yapılacak eserlere öncelik verilecek. Öğrencilerin yapacağı eserler arasında da beğenilenler sergide değerlendirilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: