Bağımlılıkla Mücadele Sanat Yoluyla Anlatıldı

Ordu’da “31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü” nedeniyle gerçekleştirilen programda, bağımlılıkla mücadele, sanat yoluyla...

Ordu’da “31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü” nedeniyle gerçekleştirilen programda, bağımlılıkla mücadele, sanat yoluyla anlatıldı.

Ordu Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü koordinasyonunda, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti Ordu İl Temsilciliği organizasyonunda “31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla kutlama programı gerçekleştirildi.

Ordu Kültür Sanat Merkezi Büyük Salon’da yapılan etkinliklere, Vali Vekili Ömer Adar, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, İl Telekom Başmüdürü Hacı Öztürk, İl Sosyal Etüt ve proje Müdürü Eyyubi Kılıç, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Program, İl Sosyal Etüt ve proje Müdürü Eyyubi Kılıç’ın açılış konuşmasıyla başladı. Eyyubi Kılıç, “İnsanlığın en büyük düşmanlarından olan ve kendi ellerimizle beslediğimiz bağımlılıklara karşı, toplumumuzun bugünü ve geleceği için, tek yürek olarak bilinçli bir şekilde mücadele vermemiz gerekmektedir” dedi.

Öğrencilere seslenerek konuşmasına başlayan Vali Vekili Ömer Adar, “Umarım siz gençler, sigara denen kötü alışkanlığa sahip değildirsiniz. Ben hayatım boyunca yanlış alışkanlıklara hiç bulaşmadım. İnanıyorum ki, sizler de kötü alışkanlıklardan uzak duracaksınız” ifadelerini kullandı.

Sigara endüstrisinin başta ABD olmak üzere gelişmiş ülkelerde büyük bir güce sahip olduğunu belirten Vali Vekili Ömer Adar, “Hep birlikte el ele zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz, arkadaşlarımızı uyaracağız. Zararlı alışkanlıklardan uzak bir toplum yetiştireceğiz” diyerek, programın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, Uzm. Dr. Birgül Çevik Resuloğlu, Uzm.Dr.Hayrettin Eyüpoğlu, Uzm. Dr. Binnur Ün Aksoy, madde, sigara ve internet bağımlılığı konularında konferans verdi.

Reklam
Reklam

Konferansta, Türkiye’de erkeklerin yüzde 53’ünün, kadınların ise yüzde 20’sinin, lise öğrencilerinin yüzde 20’sinin sigara kullandığını, bağımlılık oranının yüzde 70 ve 20 yaş altında olduğuna dikkat çekilirken, zararlı maddelerle tanışma yaşının ise 12-17 yaş arası olduğuna vurgu yapıldı.

İnternet bağımlılığının erkeklerde daha fazla olduğu ve sigaranın içerisinde 4 binden fazla zararlı madde bulunduğu belirtilerek, sigara içilmesinin vücuttaki zararlı etkileri anlatıldı. Ayrıca Türkiye’nin diğer Avrupa ülkelerine göre kişi başına sigara tüketiminde ilk sıralarda yer aldığı da kaydedildi.

Uzman doktorlar konferansın sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı. “31 Mayıs Dünya Sigarayı Bırakma Günü” dolayısıyla hazırlanan kutlama programında aktif sigara içicisi olan Fatih Karadağ, sigaraya nasıl başlayıp, tamamen bitirdiğinin hikayesini anlattı. “Yaşamayı Seç” adlı 15 dakikalık tiyatro oyunu ise, programa ayrı bir renk kattı.

Programın sonunda, OKSM Fuaya Salonu’nda sigara, alkol, uyuşturucu ve uyarıcı maddeler, internet, televizyon, telefon, makam, statü, alışveriş gibi tüm bağımlılıklara karşı, ilimizde farkındalık oluşturmak ve bilinçlendirici faaliyetlerde bulunmak amacıyla, görsel sanatlar öğretmenleri ile teknoloji ve tasarım öğretmenlerinin eserleriyle katılım sağladığı “Bağımlılıkla Mücadelede Sanatın Gücü Sergisi”nin açılışı yapıldı.

Reklam
Reklam

“Bağımlılıkla Mücadelede Sanatın Gücü Sergisi”ne eserleri ile destek veren öğretmenlere ‘Katılım Belgesi’, programa katkıda bulunan Medikal Park Ordu Hastanesi, Özel Ordu Umut Hastanesi ile Özel Ordu Sevgi Hastanesine de Vali Vekili Ömer Adar tarafından ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

Vali Vekili Ömer Adar ve diğer protokol üyeleri tarafından gezilen sergi, katılımcılar tarafından da büyük beğeni topladı. İl genelinde Görsel Sanatlar Öğretmenleri ile Teknoloji ve Tasarım Öğretmenlerinin 78 eserle katılım sağladığı sergi 4 Haziran tarihine kadar açık olacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: