Bağımsız Mardin Milletvekili Türk: "Kandil'den Gelen Mektupla Ilgili Çokfazla Yorum Yapma Şansımız Yok"

ŞIRNAK (A.A) - Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, "Kandil'den gelen mektupla ilgili çok fazla yorum yapma şansımız yok" dedi.

ŞIRNAK (A.A) - Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk, "Kandil'den gelen mektupla ilgili çok fazla yorum yapma şansımız yok" dedi.

Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, soruna yeni bir strateji ve ittifak anlayışı ile yaklaşılması gerektiğini belirterek, barışın kalıcı hale gelmesi için her türlü gayretin sarf edildiğini söyledi.

Barışın tek taraflı olmadığını kaydeden Türk, "Ben artık hükümetin de devletin de Kürtlerle ilgili yüzyıllardan beri inkar siyasetinin çözüme bir katkı sunmayacağını gördüklerine inanıyorum. Öcalan, bu süreci başlattığı zaman şöyle bir mesaj verdi. Kürt'ü, Türk'ü ve herkesi demokratik ünitede buluşturacak bir proje olarak değerlendirdi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

İki halk arasında bin yıllık birlik ve beraberliğin bulunduğunu anlatan Türk, önlerinde halkların birbirini kabul ettiği, birbirine saygı gösterdiği, birbirlerinin hukukuna riayet ettiği bir süreç olduğunu aktardı.

Herkesin kendini gözden geçirmesi ve yenilemesi gerektiğini vurgulayan Türk, "Kandil'den gelen mektupla ilgili çok fazla yorum yapma şansımız yok. Arkadaşlarımla henüz bir araya gelmedik ama tabi ki bu sürece katkı sunacak olumlu bir yaklaşım olduğunu ben ifade edebilirim. Arkadaşlarla yaptığım telefon görüşmesinde her şey olumlu gidiyor. Başından beri söyledim. Kürtler aslında belli bir sınavdan geçti, top hükümette ve devlettedir" dedi.

-DÜ'deki olaylar

Dicle Üniversitesi'ndeki (DÜ) karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan kavgaya ilişkin bir soruya ise Türk, tüm gençlerin birbirlerine saygılı olmaları gerektiğini dile getirdi.

Olayların kendisini üzdüğünü ifade eden Türk, şöyle konuştu:

"Üniversite'deki olaylardan üzüntü duydum. İnançlarını yerine getirmesi konusunda herkesin özgür olması lazım. İşte Peygamberimizin Kutlu Doğum Haftası'nı elbette ki bütün Müslümanlar kutlar. O hepimiz içindir ama bunu bir siyaset aracı yapıp, bir siyasete, ideolojik tartışmaya götürmenin hiçbir anlamı yok. Tüm gençlerimizi düşünceleri ne olursa olsun birbirine saygılı olacak, gerçekten barış projesini güçlü hale getirecek bir tavır almasını istiyorum. Umut ediyorum ki, bu gibi şeyler artık yaşanmaz. Bu 2 kesim de bir araya gelerek, diyalogla, uzlaşarak, sorunlarını tartışarak çözerler ve böyle bir hengameye birbirine karşı güç kullanmaya yönelik bir durum yaşanmaz."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cafer Balık - Şaban Yılmaz / Nurten Aslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz