Bağımsızlığın 30. Yıl Dönümünde Kıbrıs Gazileri Anlatıyor

GAZİANTEP (AA) - Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan gaziler, savaş anılarını ilk günkü gibi canlı tutarak yaşama bağlanıyor.

Deniz kana bulandı Şanlıurfalı gazi Ömer Çalışkan da çatışma esnasında teslim aldıkları radar mevzisinde üç gün aç kaldığını söyledi. O dönemde Sarıkamış'ta askerlik yaptığını ve 2 arkadaşıyla adaya yapılacak olan barış harekatına gönüllü katıldıklarını aktaran Çalışkan, Mersin'den gemilerle Kıbrıs'a gittiklerini söyledi. Girne'ye geçtiklerinde düşmanların önceden yer altında mevzi kazdıklarını ve gemilerin geçtiği sırada ateş etmeye başladıklarını dile getiren Çalışkan, "Kurşun yağmuru başlayınca denize atladık bir baktım ki suyun içi kana bulandı. Birçok arkadaşımız orada şehit oldu. Sarıkamış'tan birlikte gittiğimiz arkadaşlarımda orada şehit düştü. Biz o zorluklarla çıkarma yaptık ve Girne'yi aldık. Daha sonra ateşkes emri geldi. Eğer ateşkes olmasaydı adanın tamamını alırdık" diye konuştu. Kıbrıs'ta 7 ay boyunca büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Çalışkan, şunları kaydetti: "Rumların çocuk, bebek demeden yaptıkları katliama şahit olduk. İkinci harekatta Türklerin yaşadığı bir köye gittik. Biz oraya varana kadar o köyde sağ kalanlar dağlara kaçmıştı. Tabi bunlar Türk bayrağını görünce dağdan inmeye başladılar. Bize sarıldılar, sanki dünyaya yeniden gelmişlerdi. Orada bir kadın, komutana 'askerler beni evime kadar götürsün' dedi. Bunun üzerine biz o kadını evine götürdüğümüzde gördük ki evde eşini ve tüm çocuklarını katletmişler. Hatta bir defasında Rumlar'ın terk ettiği bir eve girdik orada kundakta boğulmak üzere olan bir bebek buldum onu çıkarıp arkadaşlara teslim ettim."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: