Bağımsızlığın 30. Yıl Dönümünde Kıbrıs Gazileri Anlatıyor

KONYA (AA) - METİN BOLAT- KKTC'nin 30. kuruluş yıl dönümünde, Barış Harekatı'na katılan Kıbrıs Gazisi Mehmet Besler, o günleri anlattı.

"Türkün cesaretini ve kuvvetini gösterdik" Harekatın ilk gününden beri göğsünde sakladığı Türk Bayrağı'nı kazanılan zaferin ardından toprağa dikmenin heyecanını hala ilk günkü gibi yüreğinde taşıdığını aktaran Besler, şunları kaydetti: "Ben o gün kendime doğum günü hediyesi verdim. 15 Ağustos'ta Türk bayrağını oraya diktiğim gün benim doğum günümdü. O gün benim için ne büyük şerefti, bunu kelimelerle bile anlatamıyorum. Bayrağı diktikten sonra yoğun ateşe maruz kaldım. Ama çok şükür oraya bayrağımızı diktim. Karşı tarafın yaralı askerlerine bile bizim Türk askerleri müdahale ediyordu. Hep esir düşmektense şehit olmayı arzu ettik. Düşmanın mevzisi biz de olmuş olsaydı, dünyanın tüm askerleri de üzerimize gelse oraları bizden alamazlardı. Biz Türk'ün cesaretini ve kuvvetini gösterdik. Yaşadığım o şerefli, gururlu günleri ne zaman anlatsam hep o yıllara geri dönüyor, gururlanıyorum." Besler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tarihinin her zaman şan ve şerefle dolu olduğunu, kendisinin de bunda katkısı olduğu için her zaman mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz