Bağımsızlık Ruhu Konak'taydı

Konak Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri, ‘Kurtuluşun 90’ıncı yılında Anayasa ve Bağımsızlık’ adlı...

Konak Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubeleri, ‘Kurtuluşun 90’ıncı yılında Anayasa ve Bağımsızlık’ adlı panel, İzmirlileri buluşturdu.

Konak Belediyesi Eşrefpaşa Dr. Selahattin Akçiçek Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen paneli Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel yönetirken, ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Kemal Arı konuşmacı olarak katıldı.

Reklam
Reklam

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yerlerini alan izleyiciler, panel öncesinde Ahmet Gürel’in hazırladığı ‘Atatürk Destanı’ belgeselini seyretti. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Cumhuriyetin güzelliklerini ve erdemlerini bir kez daha irdelediklerini söyledi.

Anayasa çalışmalarında 9 Eylül ruhunun hakim olması gerektiğini belirten Başkan Tartan, "Türkiye’de yeni anayasa çalışmaları yapılırken, bağımsızlık, özgürlük, hak ve adalet daha çok tartışılırken biz Konak Belediyesi olarak her zamanki gibi bu yönde katkılar koymaya çalışıyoruz. Tam demokratik, kurum ve kurallarıyla işleyen, halkın katılımıyla özgürlükleri sonsuz bir sınıra taşıyan bir anayasa ve ülkemizin Ulu önder Atatürk’ün öngördüğü barış hedeflerinde bağımsız ve özgür ilerlemesi için çalışıyoruz. Düzenlenen panelin 9 Eylül ruhuyla birlikte Türkiye’nin geleceğine yönelik çok ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Hepinize içten sevgiler, saygılar sunuyorum" diye konuştu.

Coşkulu kalabalığın alkışları arasında başlayan panelin yöneticisi Atilla Sertel, 90’ıncı yılda bayrağı bir kez daha göndere çektiklerini anımsatarak, kurtuluşun yüzüncü yılında da buluşmak ve bir araya gelmek için izleyicilerden söz aldı.

Reklam
Reklam

Panelde, Prof. Dr. Kemal Arı, Yüzbaşı Şerafettin ve müfrezesinin kahramanlık öyküsünü anlattı. 9 Eylül’de Türk Bayrağı’nın İzmir’de dalgalanmasıyla Türkiye’nin bağımsızlığına kavuştuğunu vurgulayan Arı, "Yüzbaşı Şerafettin ve askerleri, Atatürk’ün ‘Ordular İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri’ emrini ilk yerine getiren askerlerdir. Bu sadece bir mücadeleyi kazanmak değil aynı zamanda emperyalizme karşı durmak, bir milleti bağımsızlığına kavuşturmaktır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı ve Danıştay eski Başsavcısı Tansel Çölaşan da, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Anayasa'sından bugüne yaşananları özetlediği konuşmasında, tam bağımsızlığa dikkat çekti.

"Tam bağımsızlık, Cumhuriyetin özüdür" diyen Çölaşan, sözlerini şöyle sonlandırdı: "Yeni bir Anayasa ile Anayasa’da yenilik yapılması farklı kavramlardır. Yeni bir Anayasa demek rejim değişikliği demektir. Anayasa’nın asıl anlamı uzlaşmadır ve bu uzlaşma bir komisyonun değil, ulusal anlamda bir uzlaşmadır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz