Bağış, Mttb Malatya Şubesi’nin Açılışını Yaptı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Hür ve bağımsız Filistin devleti kurulup Orta Doğu...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Hür ve bağımsız Filistin devleti kurulup Orta Doğu ve dünya barışında en önemli güvenceye kavuşana kadar mücadelemizi yürüteceğiz" dedi.

Malatya Atatürk Spor Salonu karşısında bulunan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Malatya Şubesi’nin açılışına katılan Bakan Bağış, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda yapılan oylamada Filistin'e "gözlemci devlet" statüsünün verilmesiyle ilgili gelişmeyi değerlendirerek, “Tam 65 yıl sonra BM Filistin’i gözlemci statüsünde gözlemci olarak kabul etti. Bugün ise MTTB şubesini açıyor. Aynı zamana rastlaması önemlidir. Bugün gerçekten tarihi gündür. İnşallah hür ve bağımsız Filistin devleti kurulup Orta Doğu ve dünya barışında en önemli güvenceye kavuşana kadar bu mücadelemizi yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Muhalefete de yüklenen Bağış, “Meclis'i kilitlemek için her hafta bir gensoru veriyorlar. Türkiye’nin kalkınmasını ve Meclis'in çalışmasını durdurabilecekleri anlayışı ile birtakım gaflet içerisinde çabalara girişiyorlar. Bu yüzden Malatya milletvekillerimiz Ankara’daki Meclis çalışmaları nedeniyle gelemedi ama ben onların temsilcisiyim” diye konuştu.

Bağış, MTTB ile ilgili olarak da, “Değerlerimize sahip çıkan anlayışın sahibi bir kuruluşun açılmasından memnunum. Bu merkezden yetişen kardeşlerimizin milletin onurunu şahlandıracağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Vasip Şahin ise, “Yaklaşık 100 yıllık kurum olan MTTB, 1980 İhtilali sonrası diğer kurum teşkilatları gibi kapandı. Anlayışı sayesinde birçok gencin vatanını ve milletini severek yetişmesine vesile oluyorlar. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Açılışta, mehteran gösterisinin yanı sıra Kur’an-ı Kerim okunurken, Müftü Hacı Yusuf Gül de dua etti. Daha sonra kurdele kesilip MTTB Malatya Şubesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Açılışa Belediye Başkanı Ahmet Çakır, mesleki teşekkül ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: