Bağış: Raporda, KCK’lıların sayısının abartılmasının nedeni lobiciliktir

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, yakalanan KCK'lı sayısı 600 kişi olmasına rağmen Avrupa devletleri tarafından...

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, yakalanan KCK'lı sayısı 600 kişi olmasına rağmen Avrupa devletleri tarafından yayınlanan ilerleme raporuna 2 bin olarak yansıdığını, bunun lobicilik faaliyetlerinin bir sonucu olduğunu kaydetti.
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen “ABD örneği üzerinden Lobicilik ve Sivil Toplum Kuruluşları” adlı toplantı yapıldı. Toplantıya katılan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Avrupa devletleri tarafından yayınlanan ilerleme raporunda, yakalanan KCK mensubu sayısının 2 bin olarak yansıdığını, fakat gerçeğin böyle olmadığını, yakalanan KCK mensubu olan kişi sayısının 600 kişi olduğunu söyledi. Bunun lobicilik faaliyetinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini ve raporu hazırlayan Avrupa ülkelerinde lobicilik faaliyeti yapıldığını gösterdiğini kaydetti.
“ABD Örneği Üzerinden Lobicilik ve Sivil Toplum Kuruluşları” adlı toplantı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı binasında yapıldı. Toplantıya Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, Dünya Türkleri Konsey Başkanı Ata Erim ve davetliler katıldı.
Toplantının açılışında konuşan AB bakanı Egemen Bağış, lobicilik faaliyetinin öneminin giderek daha çok anlaşıldığını söyledi. Avrupa ülkeleri tarafından yayınlanan ilerleme raporunda yer alan KCK tutukluların sayısının 2 bin olarak yansıtıldığını ifade etti. Ancak bunun gerçeği yansıtmadığını, gerçeğin 600 kişi olduğunu kaydetti. Bu rakamın, rapor hazırlanırken lobicilik yapıldığını gösterdiğini belirtti. Bu raporun satır aralarının bir yerinde “Türkiye azınlık haklarına müdahale ediyor” yazdığını ifade eden Bağış, burada da lobicilik faaliyetinin öneminin anlaşıldığını kaydetti.
Hükümetlerinin yaptığı lobicilik faaliyetleri neticesinde muhalefet liderlerinden birinin demokratik olgunluğa ulaşarak raporu yorumlar hale geldiğini ifade eden Bağış, dünyada lobicilik faaliyetlerinde Türkiye’nin de önemli hale geldiğini kaydetti. Bağış, emeği geçen Dr. Ata Erim’e teşekkürlerini iletti.
Bağış’tan sonra, Dünya Türkleri Konsey Başkanı Ata Erim de bir konuşma yaptı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz