Bağış: Uçağımıza Yapılan Saldırı Uluslararası Bir Meseledir

Suriye’nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Bakanı Egemen Bağış, “Bizim uçağımıza yapılan...

Suriye’nin Türk jetini düşürmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan AB Bakanı Egemen Bağış, “Bizim uçağımıza yapılan saldırı sadece Türkiye ve Suriye arasındaki bir mesele değildir. Bu bir diplomasi meselesidir. NATO, AB, BM ile ilgili boyutu vardır. Bu, uluslar arası bir meselesidir.”dedi.

Egemen Bağış, Türk Ulusal Ajansı’nın düzenlediği AB Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Merkez Başkanlığı 'Vizesiz AB Konferansı’na katıldıktan sonra, çıkışta gazetecilerin Türk savaş uçağının Surye tarafından düşürülmesi ile ilgili sorularını cevapladı.

Reklam
Reklam

Gazeteciler, Bağış’a AB Dışişleri Komisyonu’nun bugün Suriye konusunda yapacağı toplantıda ne gibi kararların alınmasının beklendiğini sordu. Bakan Bağış ise sorulan soruya, AB’nin Dışişleri Komisyonu’nun bugün Suriye konusunu masaya yatıracağını hatırlatarak, “Orada da artık kendi vatandaşlarını katleden bir rejimin eli kanlı bir dikta anlayışının devam edemeyeceğinin vurgulanmasını bekliyoruz. Dışişleri Bakanımız Ahmet Davtuoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Kriz çıktığından bu yana Sayın Davutoğlu’nun ben uyuduğunu zannetmiyorum. Bütün arkadaşlarımız muazzam bir tempoyla çalışıyordur. Hem TSK hem Dışişleri Bakanlığımız hem de diğer bütün ilgili kurumlarımız, bilinçli bir şekilde çalışıyorlar. Biz, kendi bağımsız devlet politikasını bin yıldan beri yürüten milletin mensuplarıyız. Başka ülkelere benzetmeyelim. Bu gün Bakanlar Kurulu toplantısında da bu konuyu ele alacağız. Sayın Başbakanımız gerekli açıklamalarda bulunacak. Herkes müsterih olsun. Türkiye büyük bir devlettir. Gerekeni yapacaktır.” şeklinde cevap verdi.

Reklam
Reklam

İnsani yardımlardan sorumlu AB Komiseri Kristalina Georgieva ile geçen hafta Kilis’i gezdiklerini hatırlatan Bağış, Suriye’den Türkiye’ye iltica eden insanların kaldığı kampı gezdiklerini söyledi. Ziyaret sırasında, Suriyelilerin Türkiye’nin gösterdiği konukseverlikten son derece memnun olduğunu ifade ettiklerini belirten Bağış, AB’nin Suriye konusunda sessiz kalmasında büyük serzenişte bulunduklarını açıkladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz