Bağışlanan Organlarla Hayata Tutundular

Geçtiğimiz günlerde Isparta’da motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Pembegül Demir’in (15) ve Antalya’da intihar...

Geçtiğimiz günlerde Isparta’da motosiklet kazası sonucu beyin ölümü gerçekleşen Pembegül Demir’in (15) ve Antalya’da intihar eden 12 yaşındaki Köksal Faruk Çalışarlar'ın organlarının nakledildiği hastalar yoğun bakımdan çıktı.

Isparta’da beyin ölümü gerçekleşen Pembegül Demir’in böbreği ve Antalya’da intihar eden Köksal Faruk Çalışarlar’ın karaciğeri ve böbreği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ndeki hastalara nakledildi.

Karaciğer nakli olan Pakize Andıç (30) 3 yıl önce doğum yaptıktan sonra hastalandığını ve 3 yıldır listeye girerek karaciğer beklediğini söyledi. Antalya Kemer’de yaşayan Andıç, önce 3 defa nakil şansı çıktığını ama korktuğu için nakil olmadığını kaydetti. Organ bağışlayan aileye minnettar olduğunu anlatan Andıç, “İki defa korktum nakil olmayı kabul etmedim.Ama mecbur kaldım. Organ bağışlayan aileyle tanışmak isterdim” dedi.

Reklam
Reklam

Eşiyle birlikte aynı sıkıntıları yaşadıklarını söyleyen Yusuf Andıç da, “Hep nakil bekliyorduk. Sürekli ağrısı, sıkıntıları vardı. Çocuğumuza da eşimin ailesi bakıyordu şimdiye kadar” dedi.

Köksal Faruk Çalışarlar’ın böbreği nakledilen Adem Eren Nar (4) ise 3,5 yıldır böbrek bekliyor. Adem Eren Nar’ın doğuştan böbrek yetmezliği olduğunu söyleyen annesi Yasemin Nar, şimdiye kadar 2 defa nakil şansı çıktığını, ama enfeksiyon riski olduğu için yapılamadığını belirtti. Herkesi organ nakline davet eden anne Nar, “İnşallah biz de organlarımızı bağışlayacağız. Adem Eren 4 yaşında, yaklaşık 3 yılını hastanede geçirdi” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz