Bağış'tan Küresel Yazarlara Gazze Çağrısı: Sesinizi Yükseltin!

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 31. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nın açılışında İsrail'in...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, 31. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nın açılışında İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili küresel yazarlara seslendi. Bağış, "Gazze'de çocuklar, anne ve babalarının kucaklarında ölüyor. Dünya vicdanının sesini temsil eden küresel yazarlara sesleniyorum; vahşetin durdurulması için sesinizi yükseltin!"

31. Uluslararası İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı’nın açılışına; Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile yerli ve yabancı çok sayıda yazar katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış töreninde konuşan Bakan Egemen Bağış, 1453 İstanbul'un fethedildiğini hatırlatarak, "Maalesef matbaaya karşı direnen zihniyetle 300 yıl mücadele edilmiştir." dedi. Aydınların geçmişte çok büyük travmalar yaşadığını kaydeden Bağış, "Namık Kemal gibi şairlerimiz sürgün edildi. Mehmet Akif vatan hasreti çekti. Nazım Hikmet’ten Sabahattin Ali’ye Kemal Tahir’den Orhan Kemal’e birçok dönemde yazarlarımız maalesef çok büyük bir acı çekti. İnşallah bundan sonraki süreçte empatiyle birbirimizi anlama çabasıyla yola devam edeceğiz.“ diye konuştu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısına da değinen Bağış, "Gazze’de çocuklar annelerinin babalarının kucaklarında maalesef üzerlerine yağdırılan bombalarla öldürülüyor. Ve burada dünya vicdanının sesini temsil eden bütün küresel yazarlara bu vahşetin durdurulması için onların de sesini yükseltmeleri çağrısında bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz