Bağış’tan Suriye’ye Sert Tepki

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili...

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Suriye'den atılan top mermisinin Akçakale'ye düşmesiyle ilgili olarak Suriye’ye sert tepki gösterdi. Bağış, “Hiç kimse Türkiye’nin sabrını sınamaya kalkmasın. Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkanlar geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de gerekli cevabı alırlar” dedi.

Bakan Bağış, Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen “20. İnsan Yönetimi Kongresi”nin açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında Suriye’ye tepki gösteren Bağış, dünden bu yana uluslararası camianın da bu konuda aktif hareket etmesi için muazzam bir diplomasi çabasının sürdüğünü vurguladı. Dün akşam NATO’nun toplandığını ve Türkiye’nin yanında olduğunu ilan ettiğini aktaran Bağış, “İnşallah bütün müttefiklerimizle birlikte barışı sağlamak için, insanların huzurunu sağlamak için doğru adımları atacağız. Hiç kimse Türkiye’nin sabrını sınamaya kalkmasın. Türkiye’nin sabrını test etmeye kalkanlar, geçmişte olduğu gibi bugün de, gelecekte de gerekli cevabı alırlar. Ama hiç kimse manipülasyona da kalkışmasın” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Bizim Suriye’nin dost ve kardeş halkıyla bir sorunumuz yok” diyen Bağış, şöyle devam etti;

“Binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu bölgede bizim bütün insanların haklarını önemseyen bir tavrımız var. Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok, enerji kaynaklarında da gözümüz yok. Ama kendi halkına yaptığı gibi komşularına da zulmetmeye kalkan dikta rejimlerine karşı da çok dik bir duruşumuz vardır, olacaktır. Bu yüzden biz insan olmanın, ki bizim değerlerimizde insan eşrefi mahlukat yani yaratılanların en şereflisidir.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: