Bağlayıcı belge haberleri doğru değil

LEFKOŞA (İHA) - İsviçre'de devam eden Kıbrıs zirvesinde KKTC heyetine başkanlık eden Başbakan Mehmet Ali Talat, Annan Planı'nın 4'üncü versiyonunun yarın sunulacağına dair ellerinde bilgi olmadığını söyledi. "Böyle bir bilgi bizde yok, beklentimiz de yok" diyen Talat, BM'nin dün akşam taraflara bağlayıcı belge sunduğuna ilişkin haberleri de yalanladı.

Basın mensuplarının sorularını telefonla yanıtlayan Başbakan Mehmet Ali Talat, "Annan Planı'nın 4. versiyonunun yarın İsviçre'de taraflara sunulacağına" ilişkin haberlerle ilgili olarak, "Bu haberler nereden çıkıyor anlamadım. Sürekli spekülasyon yapılıyor. Bizde böyle bir bilgi yok ve bu yönde beklentimiz de yok" dedi.
"BM'nin dün akşam taraflara bağlayıcı hükümler içeren bir belge sunduğuna" ilişkin haberleri de "spekülatif" olarak niteleyen Talat, "Yüzlerce belge sunuldu, kağıtlar gidip geliyor, sürekli öneriler var, birçok konu görüşülüyor ama şu ana kadar bağlayıcı hiçbir belge sunulmadı" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"4'LÜ GÖRÜŞME YOK AMA TRAFİK YOĞUN" İsviçre'de beklentilerinin aksine 4'lü olarak masaya oturamadıklarını, ancak yemeklerde tarafların biraraya geldiğini söyleyen Başbakan Talat, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi De Soto yanında, İsviçre'de bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Kıbrıs Özel Temsilcisi Thomas Weston, İngiltere'nin Lefkoşa Büyükelçisi Lyn Parker ve diğer yabancı diplomatlar aracılığıyla yoğun mekik diplomasisi yapıldığını bildirdi.

Müzakereler hakkında heyet üyelerinin Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a sürekli telefonla bilgi verdiğini, bugün saat 11.00 sıralarında da kendisinin Cumhurbaşkanı Denktaş'la telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Talat, bir soruya karşılık, "Sayın Cuımhurbaşkanı'nın buraya geleceği konusunda bir bilgimiz yok" diye konuştu.
Başbakan Talat, açıklamasının ardından saat 12.00 sıralarında KKTC heyetiyle birlikte BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Temsilcisi De Soto ile görüşmeye girdi.