Bahadıroğlu: Mehmet Akif arkadaşına karşı sözünde durarak hepimize ders veriyor

Gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hava muhalefetine rağmen arkadaşına verdiği buluşma sözünü...

Gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un hava muhalefetine rağmen arkadaşına verdiği buluşma sözünü tutarak herkese ders verdiğini söyledi.
Dicle Üniversitesi (DÜ) Başbakanlık tarafından 2011’in ‘Mehmet Akif Ersoy Yılı’ ilan edilmesinden sonra gazeteci-yazar Yavuz Bahadıroğlu’nu konferans için Diyarbakır'a davet etti. Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Mehmet Akif’te Vefa ve Dostluk’ konulu konferansı, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Arıca, Genel Sekreter Prof. Dr. Sabri Eyigün ve çok sayıda akademisyen de takip etti.
Mehmet Akif Ersoy'un üzerinde yaşadığı toplum ve iklimin etkisinin bulunduğuna dikkat çeken Bahadıroğlu, “Annesi de çok inançlı, manevi ve milli değerlerine sımsıkı bağlı bir hanımefendidir. Mehmet Akif Ersoy, Kur’an merkezli bir ailenin insan merkezli çocuğudur.” şeklinde konuştu.
Ersoy’un Osmanlı nezafet ve nezaketiyle yetiştiğini belirten Bahadıroğlu, O'nun tepeden tırnağa bir vatanperver olduğunu kaydetti. Ersoy’un vatan ve millet aşkının şartsız bir aşk olduğunu söyleyen Bahadıroğlu, yaşadığı zaman diliminden Ersoy’un çok fazla etkilendiğini anlattı. Bu etkileri de eserlerine yansıttığını kaydeden Bahadıroğlu, milli şairin 'Adam gibi adam' tanımlamasını hak ettiğini ifade etti.
Bahadıroğlu, “O’ndaki arkadaşlık ve sözünü tutma, dürüstlük ve ahde vefa kavramları tüm yaşantısını saran bir iklimdir. Akif’i, Akif yapan da hayatı boyunca milim sapmadığı bu değerlerdir.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

“ERSOY SÖZÜNDE DURARAK HEPİMİZE DERS VERİYOR”
Ersoy’un başından geçen bir olayı anlatan Bahadıroğlu, şu şekilde konuştu: “Arkadaşı Fatih Gökmen ile olan buluşma sözüne tüm hava muhalefetine rağmen uydu. Ersoy, arkadaşını evde bulamadığı için geri dönerek, sözünde durmadığından arkadaşı ile altı ay konuşmadı. Sözünde durmanın nadirattan sayıldığı şu günlerde hepimize bir insanlık dersi veriyor aslında. Yürekli olma, onun hissiyatı ile hislenme, O’nun ikliminden iklimlenme, Ersoy’u anlamak için çok önemlidir.”
Yavuz Bahadıroğlu’na sorulan sorularla devam eden etkinlik, yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz