Bahar ayında kartpostallık kar manzaraları

Son 5 yılın en yoğun kar yağışına sahne olan Samsun’da “bahar geldi” derken kar yeniden...

Son 5 yılın en yoğun kar yağışına sahne olan Samsun’da “bahar geldi” derken kar yeniden bastırdı. Lapa lapa yağan kar kenti beyaza bürürken kartpostallık manzaralar da oluştu.

Samsun’un yüksek kesimlerinin yanı sıra il merkezinin de beyaza büründüğü kar yağışı birçok ilçede köy yollarının ulaşıma kapanmasına neden oldu. Baharın müjdecisi olan cemrelerin sırasıyla havaya, suya ve toprağa düşmesinin ardından esnaf vitrinlerine yazlık ürünleri koymaya başladı. Ancak havanın ısınması gerekirken giderek soğuması ve yoğun kar yağışı esnafı düşündürmeye başladı. Her zaman olduğu gibi karın tadını yine öğrenciler ve gençler çıkarttı. Şehre kuş bakışı bakan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kurupelit Kampüsü’nde bir saat etkili olan kar yağışının ardından bazı öğrenciler bahar karının tadını çıkarmaya çalıştı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: