Bahar Bayramı'nda Manavgat'a 2 bin fidan dikildi

Antalya Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerle birlikte 2 bin fıstıkçamı, harnup...

Antalya Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde, öğrencilerle birlikte 2 bin fıstıkçamı, harnup (keçiboynuzu), defne, Kıbrıs Akasyası ve servi fidanı dikti.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nün, 2012 yılı içinde ilçede yeşillendirme çalışması kapsamında 80 bin fidan dikimi yapacağı belirtildi. Bahar Bayramı ve Orman Haftası etkinliği kapsamında, İlçe Orman İşletme Müdürlüğü'nün belirlediği 30 dönümlük alanda, ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri fidan dikimi yapacak.

Reklam
Reklam

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu, yaptığı açıklamada, Orman Haftası ve Bahar Bayramı etkinliği kapsamında, belirledikleri alana 2 bin fidan dikimi yaptıklarını söyledi. Fidan dikimini, öğrencilerin küçük yaşta orman sevgisi kazanması için 50 anaokulu ile birlikte yaptıklarını belirten Hacıoğlu, yıl içinde belirlenen alanlara 80 bin çam, fıstık çamı, defne, Kıbrıs Akasyası, harnup (keçiboynuzu) ve servi dikimi yapacaklarını kaydetti. Dikimini yapacakları fidanların en önemli özelliğinin yangına karşı dayanıklı olması olduğunu belirten Hacıoğlu, defne ve keçiboynuzu yetiştiriciliğinin son yıllarda bölgede yaygınlaştığını söyledi. Hacıoğlu, "Orman Haftası etkinlikleri kapsamında, belirlediğimiz 30 dönümlük alana 2 bin fidan dikimi yaptık. Dikim alanlarına Manavgat'ta bütün ilköğretim ve ortaöğretim okullarında okuyan öğrencilerin fidan dikmelerini sağlayacağız. Fidan dikimi etkinliğimize anaokulu öğrencilerinin dikimi ile başladık." dedi.

Fıstık çamı ekimi için ağaçtan topladıkları tohumu ilaçlama yaparak toprağa attıklarını belirten Hacıoğlu, tohumu, ilaçlı atımla birlikte, başta tarla fareleri olmak üzere zararlı böceklerin yiyemediğini kaydetti. Manavgat Çocuk Yuvası Anaokulu öğretmeni Kübra Çalışır, hafta etkinliği kapsamında 50, 4-6 yaş grubu ana sınıfı öğrencileri ile birlikte fidan dikimi yaptıklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: