Bahar Geldi Kapadokya'da Peribacaları Çiçek Açtı

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı kentleri ile ünlü en önemli kültür, inanç ve...

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri ve yeraltı kentleri ile ünlü en önemli kültür, inanç ve doğa turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya Bölgesi'nde havaların ısınması ile birlikte ağaçlar çiçek açtı.

Yaz aylarının başlaması ile birlikte altın sarısına dönüşen, kış aylarında beyaz gelinlik giyen, sonbaharda sararak dökülmüş yaprakların arasında muhteşem bir görüntü veren peri bacaları, bahar ayının gelmesi ile de açan çiçeklerin arasında doyumsuz manzara sunuyor.
Kapadokya’da peri bacalarının yoğun olduğu Göreme, Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Ortahisar, Çavuşin ve Mustafapaşa’da birbiri ardına açan meyve ağaçlardaki çiçekler, geri planda gözüken peri bacalarıyla özellikle fotoğraf ve kamera meraklılarına muhteşem bir görsel sunuyor.
Türkiye’nin çeşitli kentlerinden bölgeyi ziyaret eden turist grupları, çiçek açan meyve ağaçları ile adeta bütünleşen peribacalarının bu görüntüsünü hayranlıkla izliyor.
Kapadokya’yı ziyarete gelen yabancı turistlerde dünyanın hiçbir yanında göremeyecekleri böylesine eşsiz görüntülerin keyfini çıkarıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: