Bahar Koleji'nin Iki Eseri 'Bu Benim Eserim' Proje Yarışmasında Finale Kaldı

Mersin Özel Yıldırımhan Bahar Koleji’nin iki projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK tarafından organize edilen...

Mersin Özel Yıldırımhan Bahar Koleji’nin iki projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve TUBİTAK tarafından organize edilen ‘Bu benim eserim proje yarışması’nda finale kaldı.

‘Küp ile Ekok arasındaki bağıntı’ isimli matematik projesiyle Melike Çelebi ve ‘Üçgenler farklı köşegenler’ projesiyle Beyza Uçar, final sergisine layık görüldü.
Öğrencilerden Melike Çelebi bu başarısında ailesinin, okulunun ve proje rehber öğretmeninin çok büyük katkıları olduğunu belirterek “Başarı asla tesadüf olamaz. Bu başarımda planlı ve sistemli çalışmanın yanı sıra doğru okul tercihinin de çok büyük katkısı var.” dedi.

Reklam
Reklam

Bahar Koleji Proje Koordinatörü Yunus Paçacı “Matematikte 11, fen ve teknolojide ise 55 proje ile katıldığımız yarışmada 2 eserimizin sergiye kalmasıyla buruk bir sevinç yaşadık. Diğerleri de aslında uygulanabilir, hayata katkısı olan projeler. İnşallah Mersin’i Türkiye’de finalde temsil edeceğiz.” diye konuştu.

Okul Müdürü Ali Erdoğan da proje tabanlı bir eğitim sistemi yürüttüklerini belirterek, her yıl elde edilen derecelere bu yıl yenilerini eklediklerini söyledi. Ayrıca öğrencileri yetiştiren ailelere teşekkür eden Erdoğan, Türkiye finalinde de başarılı olmaları halinde öğrencileri ödüllendireceklerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz