"Bahar Spor Şenliği"

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba, federasyon olarak amaçlarının kendisiyle barışık, gülmeyi bilen ve insanlara pozitif bakan, sporu

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Erdal Zorba, federasyon olarak amaçlarının kendisiyle barışık, gülmeyi bilen ve insanlara pozitif bakan, sporu seven bir toplum oluşmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti.

Zorba, federasyonun, Denizli Belediyesi ve Denizli Kent Konseyi Engelliler Meclisi işbirliğiyle düzenlediği Bahar Spor Şenliği'ne katıldı.

Şenliğin Adalet Parkı'nda yapılan açılış töreninde yaptığı konuşmada, federasyon olarak 3 yaşından itibaren herkese spor kültürünü aşılamak için şenlikler, festivaller ve etkinlikler düzenlediklerini belirten Erdal Zorba, "Ağaç yaşken eğilir, spor engel tanımaz" sloganıyla hareket ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Başkan Zorba, toplumun tüm kesimlerine uluşmayı temel hedef edindiklerini ve bu yönde çalıştıklarını ifade ederek, "Korunmaya muhtaç çocuklara, kimsesizlere, huzurevinde kalanlara her yerde spor yaptırıyoruz. Amacımız, kendisiyle barışık, gülmeyi bilen ve insanlara pozitif bakan, sporu seven bir toplum oluşmasına katkı vermektir" dedi.

Denizli Belediye Bakanı Osman Zolan ise bahar şenliğiyle toplumdaki herkesi bir araya getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

İnternet çağında çocukların giderek hareketsiz bir yaşam sürmelerinin yarattığı sakıncalara işaret eden Zolan, "Çocuklarımız çok fazla sanal ortamda kalarak, toplumsallaşma ve beraber oynama ortamını kaybetmiş durumdalar. Biz, eski halat çekme, çuval yarışı ve mendil kapma gibi geleneksel oyunlarımızı spor alanlarında çocuklarımıza öğreterek, güzel arkadaşlıklar ve dayanışmanın oluşmasını arzu ettik" diye konuştu.

Her yaş grubundan çocuk, genç, yaşlı ve engellilerin katıldığı şenlikte, çeşitli geleneksel oyunlarla ve spor müsabakaları yapıldı.

Reklam
Reklam

Etkinlikler yarın sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: